A kapusedzőnek köszönheti a Juve a győzelmét?

Vágólapra másolva!
2012.09.30. 12:15
null
Négyszer került a Roma kapujába a labda (Fotó: Action Images)
A Roma labdarúgócsapatát erősítő Daniele De Rossi szerint nem lenne helyes, ha a bajnoki cím lebegne szurkolóik szeme előtt, ez a kijelentése a Juventus ellen elszenvedett 4–1-es vereségüket követően nem tűnik alaptalannak. A Milan újabb pontokat veszített, pedig edzője szerint nem játszott rosszul Parmában.

 

A Juventus szakmai stábjából Antonio Conte távollétében nem az őt helyettesítő Massimo Carrera, hanem már a meccs előtti sajtótájékoztatón is megszólaló Claudio Filippi kapusedző nyilatkozott a Roma elleni 4–1-es diadalt követően.

Claudio Filippi sajtótájékoztatókon való bevetése
szerencsét hozott a Juventusnak
Claudio Filippi sajtótájékoztatókon való bevetése szerencsét hozott a Juventusnak

„Megbeszéltük, hogy a mérkőzés után is én nyilatkozok, így befejezhetem az elkezdett munkát. Carrera kért meg rá, hogy találkozzak a sajtó képviselőivel, én pedig örömmel mondtam igent, főleg, hogy most teszem ezt először. Lehet, hogy megtartanak erre a feladatra a későbbiekben is, mert szerencsét hoztam – nevetett Filippi, aki az eltiltott vezetőedzőnek ajánlotta sikerüket. – Nagyon keményen dolgoztunk a héten Contéval és a segítőivel, szóval ez Conte munkájának az eredménye. Nem volt könnyű mérkőzés. Igaz ugyan, hogy ragyogóan kezdtünk, minden sikerült, de olyan ellenfelünk volt, amely nagy dolgokat visz még véghez, és az élmezőny közelében marad majd ebben a szezonban.”

Hogy a „zebrák” kis túlzással azt csináltak ellenfelükkel, amit akartak, jól illusztrálja, hogy negyedik góljuk előtt a védő Andrea Barzagli tört előre, majd adott gólpasszt Sebastian Giovincónak.

„Elszédültem-e, hogy ennyire előre futottam? Igen, a csapattársaim is ezzel poénkodtak! Maradt még egy kis energiám, így csatlakoztam a támadáshoz – emlékezett vissza a világbajnok hátvéd. – A keretünk erősebb lett, és még annál is nagyobb az önbizalmunk, mint az előző idényben volt. Tudjuk azonban, hogy a Serie A mindig nehéz kihívás, ráadásul a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnunk.”

Zdenek Zeman, a vendégek mestere elismerte, hogy vereséget érdemeltek, mást persze nem is nagyon mondhatott.

„Próbáltuk a játékunkat játszani, de nem sikerült – mondta a Roma edzője. – A Juventus az egész meccsen sokkal jobb volt. A védekezésünk és a támadásunk sem bizonyult hatékonynak, így a hazaiak végig nyomás alatt tartottak minket. Ha nem védekezünk együtt, akkor túl nagy lesz a szakadék a csapaton belül, nagyon szétnyúlunk. Ugyanez történik, ha nem járatjuk elég gyorsan a labdát. Dolgozunk, de ez a meccs borzasztó volt. Minden csapat a padlóra kerül, ha hét perc alatt három gólt kap.”

A cseh tréner – aki Francesco Totti lecserélését azzal magyarázta, hogy már eldőlt a mérkőzés, így jobbnak látta pihentetni a klub ikonját – úgy gondolja, még nem látszik csapatán, mit is akar vele játszatni.

„Hogy idejét múltak-e az elképzeléseim? Majd akkor tudok erre válaszolni, ha úgy játszunk, ahogy szeretném, ma azonban nagyon keveset láttam abból, amit az edzéseken gyakorlunk – folytatta Zeman, akit múltja miatt nem fogadtak kedvesen Torinóban, ám ő viccesen elhárította az erre vonatkozó kérdést. – Nem hallottam semmilyen sértő bekiabálást. Talán valami baj lehet a fülemmel...”

Játékosa, az önmagával is kritikus Daniele De Rossi szerint nem szabad a bajnoki címre gondolniuk, hiszen már az is nagyon szép lenne tőlük, ha a dobogón végeznének.

„A Juventus fölénk nőtt, úgy tűnt, ismeri minden gyenge pontunkat – kezdte a mérkőzés utáni értékelését a Roma középpályása. – Végig ők domináltak, kivéve egy rövid szakaszt a második félidőben, amikor elvették a lábukat a gázpedálról. Mindazonáltal hosszú még a szezon, amihez nekünk is lesz még egy-két szavunk. Végül is nem a Juventusszal játszunk minden hétvégén. Hogy csalódtam-e Zdenek Zemanban? Nem. A Roma miatt vagyok csalódott, beleértve saját magamat is. Azonban fejlődhetünk még, és harcban lehetünk a harmadik helyért. Úgy vélem, szurkolóinknak nem szabad a scudettóra gondolniuk. A többi élcsapatot elnézve azt hiszem, hogy ha jól teljesítünk, odaérhetünk az első háromba. A mostani helyzetet elnézve ez igen szép eredmény lenne.”

De Rossit a nyáron hívta a Manchester City is, ő azonban nem bánta meg, hogy maradt Rómában.
„Természetesen nem bántam meg, és sosem fogom. Nagyon jól érzem itt magam, még akkor is, ha a vereségek nekem jobban fájnak, mint bárki másnak” – tette hozzá De Rossi.

ALLEGRI SZERINT NEM JÁTSZOTTAK ROSSZUL
Stephan El Shaarawy egymás után a harmadik bajnokiján is betalált, a Milan azonban csak 1–1-es döntetlenre volt képes Parmában. Massimiliano Allegri, a milánóiak vezetőedzője – a szurkolókkal ellentétben – szokás szerint jó játékot látott csapatától.
„Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, jóllehet helyzetet nem nagyon tudtunk kialakítani. A szünet után több területünk volt, jobban játszottunk – mondta Allegri, majd kitért a Parma szabadrúgásból lőtt góljára. – A sorfalnak nem kellett volna így szétrebbennie, utat nyitva a labdának. El Shaarawy még húszéves sincs, így természetes, hogy fejlődött az előző idényhez képest. Legnagyobb erőssége a gólérzékenysége, de remek a felépítése és az állóképessége is, valamint nagyon gyors. Sajnálatos, hogy nem nyertünk, mivel könnyedén elvihettük volna a három pontot, de nem zártuk le a meccset, és megfizettünk ezért. Nem volt ez egy rossz teljesítmény, de győznünk kellett volna, ami nem sikerült. Szerdán fontos mérkőzés vár ránk a Zenit ellen, szükségünk lesz a győzelemre.”

 

 

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 6 5 1 15–3 +12 16
2. Napoli 5 4 1 11–2 +9 13
3. Sampdoria* 5 3 2 8–5 +3 10
4. Internazionale 5 3 2 8–5 +3 9
5. Lazio 5 3 2 7–5 +2 9
6. Fiorentina 5 2 2 1 6–4 +2 8
7. Roma 6 2 2 2 12–11 +1 8
8. Catania 5 2 2 1 7–7 0 8
9. Milan 6 2 1 3 7–6 +1 7
10. Genoa 5 2 1 2 7–7 0 7
11. Parma 6 1 3 2 6–8 –2 6
12. Torino* 5 1 3 1 4–3 +1 5
13. Atalanta* 5 2 1 2 4–4 0 5
14. Udinese 5 1 2 2 6–9 –3 5
15. Bologna 5 1 1 3 5–9 –4 4
16. Pescara 5 1 1 3 4–10 –6 4
17. Chievo 5 1 4 3–9 –6 3
18. Siena* 5 2 2 1 6–4 +2 2
19. Cagliari 5 2 3 2–9 –7 2
20. Palermo 5 1 4 1–9 –8 1

* A Sienától 6, az Atalantától 2, a Torinótól és a Sampdoriától 1-1 pont levonva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik