A Juvénál elismerik: szenvedtek az első félidőben

Vágólapra másolva!
2012.09.17. 11:26
null
A Juventus a második félidőben magára talált (Fotó: Action Images)
A Serie A hétvégi fordulójában fontos győzelmet aratott a Juventus és az Inter is. A bajnoki címvédő a saját szempontjából bűn rossz első félidő után fordított a Genoa ellen, míg az Inter a Romától elszenvedett vereség után javított. Maurizio Zamparini, a Palermo első embere pedig csak a szokásosat tette: edzőt cserélt – ötvenedszer…

Érdekes mérkőzésen van túl a bajnok Juventus, amely az első félidőben többgólos hátrányba is kerülhetett volna a Genoa ellen, de megúszta 0–1-nél a kritikus időszakot. A második játékrészben pedig három gólt szerzett, s megnyerte a meccset a Juve.

„Szenvedtünk az első félidőben, de a második játékrészben már sokkal bátrabban futballoztunk. Felvettük a sebességünket, és sokat tettünk azért, hogy fordítsunk” – mondta a torinóiak megbízott edzője, Massimo Carrera, aki Antonio Conte vezetőedző tíz hónapos eltiltása alatt „meccsel” a csapattal.

A Juventus a sikernek köszönhetően három mérkőzés után százszázalékos. Szintén hibátlan még a Serie A-ban a Napoli és a Lazio, illetve a Sampdoria, amelytől 1 pontot levontak.

Az Inter a második győzelmét szerezte a szezonban, a Torino elleni siker különösen azután volt rendkívül fontos, hogy a milánóiak az előző fordulóban kikaptak a Romától.

„Azt hiszem, remekül felkészültünk egy olyan csapat ellen, amely karakteres futballt játszik. A mérkőzés nagy részében mi birtokoltuk a labdát, s remekül semlegesítettük az ellenfél támadóit. a második játékrészben azonban többször is veszélyes szituáció alakult ki abból, hogy eladtuk a labdát, ami megbosszulhatta volna magát” – mondta Andrea Stramaccioni vezetőedző a Torino ellen 2–0-ra megnyert találkozót követően.

„Fontos volt, hogy a Romától elszenvedett vereségünk után ismét nyerjünk, különösen úgy, hogy a Torino nagyon jó formában van.”

A találkozón a vezetőedző a 66. percben lecserélte Wesley Sneijdert, aki eléggé dühösen vette tudomásul főnöke döntését.

„Teljesen normális, hogy dühös volt. Sneijder nagyon fontos játékosunk, és érthető, hogy szeretne minden meccset végigjátszani. Ő azonban játszott a héten a holland válogatottban, és a csapatnak is üzenni szerettem volna egy újabb támadó pályára küldésével.”

Az Inter a legutóbbi nyolc mérkőzését megnyerte a Torino otthonában, a hazai csapat ezeken a találkozókon mindössze két gólt szerzett. Most ugyebár egyet sem.

A hétvége érdekessége, hogy Maurizio Zamparini, a Palermo első embere ismét úgy döntött, hogy leváltja a csapat vezetőedzőjét. A gyenge idénykezdés (három forduló alatt 1 pont) miatt megköszönte a munkát Giuseppe Sanninónak, és Gian Piero Gasperininek szavazott bizalmat. A sportvezető jubilált: „pályafutása” során ötvenedik alkalommal cserélt edzőt.

„Sannino nem tudta kézben tartani a csapatot, és nem is hitt a sikerben, túl nagy volt neki a feladat. Neki kellett volna lenni a generálisnak, nem jött össze... Nem találta meg az összhangot a csapattal. Sannino csapatai híresek voltak az eltökéltségükről, keménységükről és munkamoráljukról, ebből én sajnos semmit nem láttam. Öt meccs elég, hogy felmérjem, mire juthatunk az edzővel. Fiatal, tehetséges edzőt akartam hozni a szezon előtt, mert nem engedhetem meg magamnak a nagy sztárokat – ha tehetném, Antonio Contét vagy egy hasonló szintű trénert hoznék” – kezdte mondandóját lendületesen egy rádióinterjúban a futballvilág leghírhedtebb edzőfalója.

„Sannino szerintem elrontotta a felkészülést is. Nagyjából mindent elrontott a stábjával együtt. A modern futball egyik nagy baja, hogy egy edzőhöz négy segédedző kell, most ki kell fizetnem őket is, no meg a Gasperinivel érkezőket” – folytatta Zamparini, aki azt ígérte, az újonnan érkező Gian Piero Gasperini már hosszabb időt tölt a kispadon.

„Hamarosan bemutatjuk a médiának, és Gasperininek nem három meccs jut majd. Már Stefano Pioli szerződtetése előtt jelölt volt a kispadra [Piolit Zamparini még a szezonkezdet előtt menesztette 2011-ben – a szerk.]. Tudom, az újságírók most nagyon örülnek, hogy megint kirúgtam egy edzőt, de jobb kirúgni az edzőt, mint kiesni a Serie B-be.”

Amíg Zamparininak nem sikerül közös megegyezésre jutnia Sanninóval és stábjával, fizetnie kell őket, ráadásul az extréner sem vállalhat munkát más Serie A-s csapatnál.

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 3 3 9–2 +7 9
2. Napoli 3 3 8–2 +6 9
3. Lazio 3 3 7–1 +6 9
4. Sampdoria 3 3 6–3 +3 8
5. Internazionale 3 2 1 6–3 +3 6
6. Fiorentina 3 2 1 5–3 +2 6
7. Roma 3 1 1 1 7–6 +1 4
8. Catania 3 1 1 1 5–6 –1 4
9. Torino 3 1 1 1 3–2 +1 3
10. Milan 3 1 2 3–3 0 3
11. Genoa 3 1 2 5–6 –1 3
12. Chievo 3 1 2 3–5 –2 3
12. Parma 3 1 2 3–5 –2 3
14. Bologna 3 1 2 4–7 –3 3
15. Atalanta 3 1 1 1 2–2 0 2
16. Cagliari 3 2 1 2–4 –2 2
17. Udinese 3 1 2 4–8 –4 1
18. Palermo 3 1 2 1–7 –6 1
19. Pescara 3 3 2–9 –7 0
20. Siena 3 2 1 3–4 –1 –4

A Sienától 6, az Atalantától 2, a Toinótól és a Sampdoriától 1-1 pont levonva.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik