HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.22 13:43 Frissítve: 2010.11.09 00:05

Kaká sorsa Ancelottitól független, Gourcuffé már kevésbé

Csütörtök este a Milan vezetői bejelentették, hogy hétfőn elárulják, mi lesz a sorsa Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, akit az utóbbi időben már szinte a Chelsea kispadjára „ültetett” az olasz és az angol sajtó. Erre reagálva a lombard együttes aranylabdás támadója, Kaká közölte: ő bizony nem megy el a klubtól, még akkor sem, ha Ancelotti mégis távozik.

Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
Fotó: Action Images
Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
„Remélem, hogy hétfőn lesz mit mondanunk, mert az azt jelentené, hogy kiharcoltuk az automatikus BL-indulást jelentő helyezést” – mondta Adriano Galliani, a Milan ügyvezetője még csütörtökön.

Carlo Ancelottinak 2010-ig él a szerződése a piros-feketéknél. Az olasz szakembert már tavaly is szerette volna elcsábítani a Chelsea, ám a milánói klub akkor visszautasította az angolok ajánlatát.

Ha, mint valószínű, Galliani hétfőn azzal áll majd a sajtó elé, hogy a tréner távozik, a lombard klub szurkolóinak akkor snem kell aggódniuk: a 2007-es év aranylabdása nem megy el a csapattól.

„Nekem nem Ancelottival van szerződésem 2013-ig, hanem a Milannal. Sok minden megtörténhet persze a jövőben, de jelenleg nehezen tudom elképzelni magam Milánótól távol” – mondta a brazil klasszis.

Persze nem Kaká az egyetlen, akinek jövőbeli szerepvállalása előtérbe került. A francia Yoann Gourcuff most éppen ugyan nem a Milannál játszik, ám papíron az olaszok futballistája.

Itáliai lapértesülések szerint a Bordeaux-nál kölcsönben szereplő Yoann Gourcuff csak akkor tér vissza a milánóiakhoz, ha Carlo Ancelotti edző távozik onnan.

A girondi együttesnek opciós joga van a szintén francia középpályás megvételére, aki körülbelül 17 millió euró ellenében szerződhet végleg a Ligue 1 listavezetőjéhez.

„Én személy szerint szeretném, ha ő visszatérne, hiszen nagyszerű játékossá vált a Bordeaux színeiben. A Girondins-nek május 31-ig jeleznie kell, hogy mi a szándéka Yoann-nal. Ha ez nem történik meg, akkor Gourcuff június 1-től a miénk” – fogalmazott Galliani, aki hangsúlyozta, az ismeretlenség homályából három éve kiragadott középpályásból valódi csillag válhat a Milannál.
2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.

2019.01.30 09:28:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Jók az esélyek, de jöhetnek még riválisok mindkettejük mellé az utolsó napon is.

2019.01.28 10:56:25

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Borzalmasan nagy a Spalletti-Marotta lista, Madridból és Manchesterből sort vennének.

2019.01.22 23:35:24

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Rács mögé persze senki sem került.