Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.22 13:43 Frissítve: 2010.11.09 00:05

Kaká sorsa Ancelottitól független, Gourcuffé már kevésbé

Csütörtök este a Milan vezetői bejelentették, hogy hétfőn elárulják, mi lesz a sorsa Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, akit az utóbbi időben már szinte a Chelsea kispadjára „ültetett” az olasz és az angol sajtó. Erre reagálva a lombard együttes aranylabdás támadója, Kaká közölte: ő bizony nem megy el a klubtól, még akkor sem, ha Ancelotti mégis távozik.

Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
Fotó: Action Images
Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
„Remélem, hogy hétfőn lesz mit mondanunk, mert az azt jelentené, hogy kiharcoltuk az automatikus BL-indulást jelentő helyezést” – mondta Adriano Galliani, a Milan ügyvezetője még csütörtökön.

Carlo Ancelottinak 2010-ig él a szerződése a piros-feketéknél. Az olasz szakembert már tavaly is szerette volna elcsábítani a Chelsea, ám a milánói klub akkor visszautasította az angolok ajánlatát.

Ha, mint valószínű, Galliani hétfőn azzal áll majd a sajtó elé, hogy a tréner távozik, a lombard klub szurkolóinak akkor snem kell aggódniuk: a 2007-es év aranylabdása nem megy el a csapattól.

„Nekem nem Ancelottival van szerződésem 2013-ig, hanem a Milannal. Sok minden megtörténhet persze a jövőben, de jelenleg nehezen tudom elképzelni magam Milánótól távol” – mondta a brazil klasszis.

Persze nem Kaká az egyetlen, akinek jövőbeli szerepvállalása előtérbe került. A francia Yoann Gourcuff most éppen ugyan nem a Milannál játszik, ám papíron az olaszok futballistája.

Itáliai lapértesülések szerint a Bordeaux-nál kölcsönben szereplő Yoann Gourcuff csak akkor tér vissza a milánóiakhoz, ha Carlo Ancelotti edző távozik onnan.

A girondi együttesnek opciós joga van a szintén francia középpályás megvételére, aki körülbelül 17 millió euró ellenében szerződhet végleg a Ligue 1 listavezetőjéhez.

„Én személy szerint szeretném, ha ő visszatérne, hiszen nagyszerű játékossá vált a Bordeaux színeiben. A Girondins-nek május 31-ig jeleznie kell, hogy mi a szándéka Yoann-nal. Ha ez nem történik meg, akkor Gourcuff június 1-től a miénk” – fogalmazott Galliani, aki hangsúlyozta, az ismeretlenség homályából három éve kiragadott középpályásból valódi csillag válhat a Milannál.
2019.10.14 17:00:36

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Nehogy eszedbe jusson lepisilni a rendőrautó kerekeit! A rendőrök nem találják viccesnek, és a klubod sem…”

2019.10.06 20:13:56

Olasz labdarúgás CS. Z.

Pattogós, harcos meccset hozott a Derby d'Italia, Conte Interjében kevesebb volt az átütőerő.

2019.09.21 20:19:28

Olasz labdarúgás T. I.

Antonio Conte csapata négy forduló után négy győzelemmel a tabella első helyén áll.

2019.09.14 13:03:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon készültek a rangadóra a firenzeiek, akik az első félidőben több ziccert is elhibáztak, a vége 0–0 lett.

2019.09.01 16:56:00

Olasz labdarúgás R. GY.

Hat kapufát láttunk a Lazio és a Roma rangadóján, gólból viszont csak kettőt, így lett iksz.