Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.28 12:58 Frissítve: 2012.02.17 02:44

Inzaghi rekordja a cél: Varga Roland lő a legerősebben a csapatban

Kevesen tudják, hogy az olasz élvonalba igyekvő Brescia első keretéhez tartozó Feczesin Róbert és Vass Ádám mellett a klubnak még egy magyar profi játékosa van, a tartalékcsapatban szereplő Varga Roland. Az U19-es válogatott futballistával (igaz, az Eb-selejtezőkre készülő keretbe általa nem ismert okok miatt ezúttal nem kapott meghívót) tavaly 2013-ig szóló, azaz ötéves időtartamú profi szerződést kötött a Brescia, amely egyébként ebben a korosztályban Rolandon kívül csupán egyetlen labdarúgóval, egy olasz fiúval járt el ugyanígy.

Varga Roland (11) a klubjában vezeti a házi góllövőlistát, az U19-es válogatottba azonban ezúttal nem kapott meghívót
Varga Roland (11) a klubjában vezeti a házi góllövőlistát, az U19-es válogatottba azonban ezúttal nem kapott meghívót
A magyar csatár az idén – múlt heti kisebb sérüléséig – együttese összes mérkőzésén pályára lépett, s hat góljával vezeti a házi góllövőlistát. A tavaly az MTK-ból Olaszországba kerülő támadó, akinek az ügyeit Fülöp Ferenc és Vörösbaranyi József ügynöksége intézi, betalált többek között a Milan kapujába is. Azon a meccsen az ellenfélnél több olyan játékos is ott szerepelt, aki a Milan közvetlen élvonala mögé tartozik, így az akkori riválisok közül néhányan a minap pályára léptek a Milan budapesti, második félidei csapatában is.

A sajtó és az egyik televíziós show-műsor azonban mégsem a bajnokságban ontott góljai miatt foglalkozik ezekben a napokban Varga Rolanddal, hanem egy különleges, számára is némi meglepetést jelentő képessége révén.

Kiderült ugyanis, hogy Roland a Brescia legerősebben lövő játékosa: amikor egy, a Guiness-rekordok megdöntését bemutató tévéműsor munkatársai válogatást rendeztek az egyik edzés után, Varga Roland volt az, aki kapura lövéseivel túllépte a 115 km/órás szintet, így ő vállalkozhat majd a kamerák előtt a hitelesített 129 km/órás helyi csúcs megdöntésére, amikor is a tévé páros versenyt rendez neki és a csúcstartó spanyol specialistának.

Roland információi szerint egyébként az olasz rekordot Filippo Inzaghi tartja 125 km/órás hitelesített eredménnyel, amelyet a magyar fiatal a próbarúgások alkalmával már nem egyszer megközelített.

Való igaz, hogy együttesének sok szabadrúgását már eddig is Varga Roland végezte el, azt azonban ő sem tudta, hogy ilyen különösen nagy erejűek a lövései. A tévés show persze csupán játék, számára az a lényeg, hogy minél előbb a Brescia első csapatában bizonyíthasson (néhányszor már együtt edzett a kerettel), illetve hogy visszaszerezze helyét a magyar ifiválogatottban.
2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.