Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.11 12:11 Frissítve: 2011.07.25 00:06

Luciano Spalletti szerint a Lazio és a Roma sincs jó formában

Bár sokan a hét végi olasz forduló elhalasztása mellett érveltek, az illetékesek végül úgy döntöttek, a péntek délutánig 289 áldozatot követelő földrengés sem jelent okot a megállásra. Így szombaton sor kerül a Lazio–Roma városi derbire. A 15 órakor kezdődő római városi derbi legnagyobb kérdése, hogy a „farkasoknál” pályára lép-e a falkavezér, Francesco Totti.

Totti játszani szeretne a Lazio ellen
Fotó: Action Images (archív)
Totti játszani szeretne a Lazio ellen

MINDENT AZ OLASZ BAJNOKSÁGRÓL

„Mindenképpen játszani fogok. Még ha nem is edzek a pályán, de a derbin ott leszek” – mondta tömören a Corriere dello Sportnak Totti. Az újság szerint Tottinak fáj a lába olyankor, amikor erősebben a labdába rúg, emiatt nem végezhetett a héten labdás edzést. Pénteken is csupán az utánpótláskorú játékosokkal kocogott együtt.

Mindenesetre ha Totti játszik, és lő egy gólt a Laziónak, akkor helyet kap a Serie A tíz legeredményesebb labdarúgójának listáján, pontosabban a jelenleg egy találattal előtte járó, 174 gólos Amadeo Amadeijel osztozhat a tizedik helyen. A bajnokságban legeredményesebb labdarúgók listáját a 274 gólt jegyző Silvio Piola vezeti a 225-nél megálló Gunnar Nordahl és a 216-ig jutó Giuseppe Meazza előtt.

A hatodik helyen álló Roma jelenleg nyolc ponttal előzi meg városi riválisát a tabellán. A Lazio az elmúlt három meccsét elveszítette, és Claudio Lotito elnök a fizetések befagyasztásával fenyegette meg Tommaso Rocchiékat a mérkőzés előtt, így motivációban biztos nem lesz hiány Nelio Rossi együttesénél.

Nem mintha egy Lazio–Roma derbi előtt bárki is külön ösztönzésre szorulna, igaz, arra Luciano Spalletti is figyelmeztetett, hogy ez a derbi a földrengés áldozatai miatt egészen más lesz, mint egyébként.

„Mindenkit érint ez a tragédia, és ezért nem is értem, hogy miért nem szünetel a bajnokság. A Roma és a Lazio sem a legjobb formájában készül a derbire, de mindkettő kifoghat remek napot, hiszen mindkét oldalon rendelkezésre állnak játékosok ehhez” – nyilatkozta a Roma vezetőedzője, Spalletti.

A fordulóban még egy parázs meccset ígérő rangadóra sor kerül: a negyedik Genoa a második helyen álló Juventust fogadja.

SERIE A

31. FORDULÓ
Szombat, 15.00: Bologna–Siena, Chievo–Milan, Fiorentina–Cagliari, Inter–Palermo, Lazio–Roma (tv: Sport1), Lecce–Sampdoria, Napoli–Atalanta, Torino–Catania. 20.30: Genoa–Juventus (tv: Sport2)
Vasárnap, 16.00: Reggina–Udinese
2019.12.06 17:55:26

Olasz labdarúgás H. D.

Sorozatban a negyedik döntetlenjét játszotta egymással a két csapat a Serie A-ban.

2019.11.12 20:12:43

Olasz labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A főnökei nem törnek pálcát felette, csak mossák a kezüket.

2019.11.10 12:23:17

Olasz labdarúgás H. D.

Sarri már az 55. percben lecserélte Cristiano Ronaldót, aki azonnal az öltözőbe sietett…

2019.11.02 13:58:25

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Zaniolo bombázott, Veretout büntetett, a nápolyiak meg bánhatják az első félidőben kihagyott lehetőségeket.

2019.10.14 17:00:36

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Nehogy eszedbe jusson lepisilni a rendőrautó kerekeit! A rendőrök nem találják viccesnek, és a klubod sem…”