HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.17 11:22 Frissítve: 2011.12.21 02:41

Ha a szövetség következetes, akkor két meccsre eltiltja Adrianót

Mint ismeretes, Adriano gólt szerzett az Inter vasárnapi városi rangadóján a Milan ellen, ám a labda a brazil támadó kezéről pattant a piros-feketék kapujába. Az Olasz Labdarúgó-szövetség jelenleg vizsgálja az ügyet, és ha Alberto Gilardino korábbi esetét vesszük alapul – aki kézzel szerzett gólja után kétmeccses eltiltást kapott –, akkor Adrianónak valószínűleg ki kell hagynia az Inter következő két találkozóját.

Adrianót akár két meccsre eltilthatják mozdulata miatt
Fotó: Reuters
Adrianót akár két meccsre eltilthatják mozdulata miatt
Az Inter vasárnap 2–1-es győzelmével begyűjtötte a három pontot a milánói derbin, ám azt már a rangadó után lehetett sejteni, hogy nagy visszhangja lesz a mérkőzésnek, mivel a fekete-kékek egyik góljánál Adriano kezéről pattant a labda a Milan kapujába.

Carlo Ancelotti vezetőedző és a piros-feketék szimpatizánsai természetesen már kifejezték felháborodásukat a játékvezetés hibája miatt, ám most az Olasz Labdarúgó-szövetség is vizsgálatot indított az ügyben.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy Roberto Rosetti játékvezetőre vár-e büntetés, ám az valószínűbbnek tűnik, hogy Adrianót két mérkőzésre eltiltja a szövetség.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a brazil támadót miért meszelhetik el. Ám ha a szövetség konzekvens akar lenni, akkor eltiltja Adrianót, mivel októberben Alberto Gilardinónak is ki kellett hagynia két találkozót.

Történt ugyanis, hogy a Fiorentina csatára kézzel ütötte a labdát a kapuba a Palermo elleni mérkőzésen, de a játékvezető megadta a gólt. Ráadásul akkor nem is számított sorsdöntőnek a találat, mert bár a lilák első gólja volt a meccsen, végül Adrian Mutu duplájával 3–1-re győztek.

Azt hozzá kell tenni, hogy Gilardino kezezése inkább tűnt szándékosnak, mint Adrianóé. Mindenesetre holnap kiderül, hogy kap-e büntetést a brazil légiós, a szövetség ugyanis holnap hoz döntést az ügyben.

GILARDINO KÉZZEL SZERZETT GÓLJA A PALERMO ELLEN


ADRIANO ESETE

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.

2019.01.30 09:28:49

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Jók az esélyek, de jöhetnek még riválisok mindkettejük mellé az utolsó napon is.

2019.01.28 10:56:25

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Borzalmasan nagy a Spalletti-Marotta lista, Madridból és Manchesterből sort vennének.

2019.01.22 23:35:24

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Rács mögé persze senki sem került.