Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.30 12:24 Frissítve: 2011.08.01 00:07

Az újabb bundabotrány szálai ezúttal az Interhez vezetnek

Az Il Giornale című lap információi szerint ismét bundabotrány fenyegeti az olasz labdarúgást – ezúttal az Internazionale főszereplésével. A milánói klub állítólag az elmúlt szezon második felében mérkőzéseket adott el annak érdekében, hogy növelje az oddsokat. Pedig az előző, 2006-os botránnyal kapcsolatos büntetőügyet még nem is tárgyalta a bíróság.

Lehet, hogy hiába örült az előző szezon végén az Inter
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy hiába örült az előző szezon végén az Inter
Az Il Giornale című olasz lap pénteki számának címlapján ott díszeleg: újabb bundabotrány rengetheti meg az itáliai labdarúgást, ezúttal az Inter ügyeskedései miatt.

A „vád” szerint a bajnoki címet az utolsó pillanatban bebiztosító gárda döntetlenre adott és elveszített mérkőzéseket, hogy növelje az oddsokat.

A lap a bajnokság 24. hetét emeli ki, amikor több fogadóiroda is levette kínálatáról az Inter bajnoki címére vonatkozó fogadási lehetőséget.

A rendőrség a nyomozást gyanús telefonhívások miatt indította, amelyeket az akkori edző, Roberto Mancini folytatott az olasz maffiával kapcsolatba hozott Domenico Bresciával.

Bresciának, aki nagy Inter-szurkoló hírében áll, korábban már volt dolga az olasz igazságszolgáltatással, mégpedig kábítószerrel való kereskedés miatt.

Az olasz újság több, mérkőzéseken megtörtént esetet is említ, és állítása szerint Zlatan Ibrahimovic sérülésből való visszatérését is szándékosan halasztották a vártnál későbbre (a svéd csatár csak a szezon utolsó találkozóján, a Parma ellen lépett újra pályára).

Állítólag Julio Cruz sem véletlenül engedte át a Siena ellen 2–2-re végződő mérkőzésen a tizenegyesrúgást Marco Materazzinak, aki kihagyta a büntetőt – ez pedig azt jelentette, hogy az Inter és a Roma között a szezon utolsó fordulója előtt mindössze egy pontra csökkent a különbség.

Ha mindez igaz, újabb bundabotrány rengetheti meg az olasz labdarúgást, pedig jogilag még az előző sem ért véget. A nápolyi bíróság ugyanis, ahogy arról korábban beszámoltunk, március 24-re halasztotta a 2006-os olasz futballbotránnyal kapcsolatos büntetőügy tárgyalásának kezdetét.
2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.