Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.15 14:24 Frissítve: 2011.07.27 00:01

Moggi: Tavaly nem hagyták, hogy a Roma bajnokságot nyerjen

Azok után, hogy a római bíróság tizennyolc hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, egy olasz televíziós vitaműsor vendége volt Luciano Moggi. A Juventus korábbi sportigazgatója – aki a 2006 nyarán kirobbant bundabotrány fő vádlottja volt – ebben elmondta, hogy szerinte most ugyanúgy segítik a játékvezetők a nagy csapatokat – a Milant és az Intert említette –, mint 2006 előtt. Moggi meggyőződése, hogy az előző szezonban a Roma azért nem lett bajnok, mert nem hagyták.

Moggi (jobbra) szerint vissza kellene kapnia a Juventusnak a Capello irányítása alatt szerzett bajnoki címeket
Fotó: Action Images (archív)
Moggi (jobbra) szerint vissza kellene kapnia a Juventusnak a Capello irányítása alatt szerzett bajnoki címeket
A másfél éves felfüggesztettet azért kapta Moggi, mert játékosokat és klubvezetőket zsarolt, hogy a fia érdekeltségi körébe tartozó menedzsercég szolgálatait vegyék igénybe. Bírósági ügyeinek azonban még nincs vége, mivel büntetőeljárás indult ellene a 2006-os Calciopoli (bundabotrány) miatt is, továbbá a Juventus és a vezető pénzügyi körök összefonódásában is szerepe volt, amit ugyancsak kivizsgálnak az illetékesek.

A 71 éves egykori sportvezető azonban ahelyett, hogy magát védené, ismét ellentámadásba lendült, kijelentve, hogy ma sokkal rosszabb a helyzet az olasz bajnokságban folyó játékvezetést tekintve, mint a bundabotrány kitörése előtt volt.

„A játékvezetők 2006 óta sokkal többet hibáznak, mint 2000 és 2006 között. Ha abban az időszakban voltak megvesztegetések, akkor most is lenniük kell. Egyébiránt szerintem sem most, sem régebben nem történtek ilyenféle szabálytalanságok” – kötötte az ebet a karóhoz Moggi, aki szerint a játékvezetők azért „tévednek” ennyit az élkubok javára, mert megfélemlítve érzik magukat általuk.

A Juventus korábbi sportigazgatója szerint a játékvezetők többsége nemzetközi karriert akar befutni, ennek eléréséhez pedig nem árt, ha „jóban vannak” az olyan klubokkal, mint a Milan vagy az Inter.

Azt sem tagadta ugyanakkor, hogy a Juventus is ezen klubok közé tartozott, bár azt hozzátette, hogy a torinóiak nem tartottak igényt bírói segítségre.

„A Juve egyszerűen feldühítette a többi csapatot azzal, hogy túl sok trófeát gyűjtött be. Tíz év alatt szinte mindent megnyertünk, és ezt korlátozott anyagi lehetőségekkel tettük” – mondta Moggi, majd azzal folytatta, hogy a torinóiak javára elkövetett játékvezetői hibák koránt sem voltak olyan szemet szúróak, mint a mostani „bakik”, és példaként hozta fel Maicon Sienának lőtt győztes gólját, melynél öt Inter-játékos tartózkodott lesen, legalábbis szerinte.

„Az egész bundabotrány vicc volt, és ma már bánom, hogy lemondtam annak idején. A két elvett bajnoki címet vissza kellene kapnia a Juventusnak. Ami most történik a Milannal és az Interrel, az rosszabb, mint ami a múltban volt. Az előző szezonban a Roma azért nem nyerte meg a bajnokságot, mert nem engedték neki, hogy megnyerje.”
2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.