Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.13 10:53 Frissítve: 2011.01.02 00:06

Moratti megértette Balotellivel, hogy az Inter nem engedi el

Mario Balotelli az utóbbi időben nem érzi túl jól magát az Interben, főleg hogy José Mourinho mostanában nem számít a játékára. A portugál tréner kihagyta a hét végi bajnokira készülő keretből, és a csatár a keddi, Genoa elleni kupameccsen sem kap szerepet. Massimo Moratti, a milánói klub elnöke elbeszélgetett a távozni vágyó támadóval, és a tudtára adta, hogy semmiképpen sem engedik el a januári átigazolási időszakban.

Balotelli már azzal sem volt elégedett, ha a padot kellett koptatnia
Fotó: Imago (archív)
Balotelli már azzal sem volt elégedett, ha a padot kellett koptatnia
Mario Balotelli sikeresen zárta a 2007–08-as idényt: Roberto Mancini vezetése alatt bemutatkozott az Interben, és sokan a milánói együttes szupertehetségének kiáltották ki.
A 2008–09-es szezon viszont eddig nem alakult túl jól az olasz csatár számára, hiszen José Mourinho vezetőedző az utóbbi időben még a keretbe sem nevezi, mivel nem tartja megfelelőnek a hozzáállását.

„Csütörtök óta, amikor legutóbb keretet hirdettem, semmi sem változott – mondta Mourinho a Genoa elleni kupameccs előtt, utalva arra, hogy a hét végi bajnokin sem szerepeltette Balotellit. – Az edzésmunkája, a hozzáállása ugyanolyan.”

„Az egyetlen dolog, ami változott, hogy a testvére világossá tette, hogy Mario távozni akar – folytatta a portugál tréner. – Megvárjuk február másodikát. Amikor az átigazolási piac bezárul, ő is megérti majd, hogy itt kell maradnia, ez az egyetlen alternatíva. Ki tudja, talán a hozzáállása is megváltozik addigra, és újra pályára léphet. Most még nincs készen a játékra.”

Balotelli nehezen viseli a mellőzést, és távozni szeretne az olasz együttestől. A támadó ügynöke elmondta, hogy védence mindenképpen el akarja hagyni a milánóiakat, ám ez nem hatotta meg Massimo Moratti klubelnököt, aki elbeszélgetett a csatárral.

„Nyugodtan megbeszéltük a dolgokat – mondta Moratti a találkozó után. – Meggyőztem Balotellit arról, mindent meg kell tennie, hogy edzője újra számítson a játékára. Az Inter nem engedi el más klubba, mivel kiváló játékos. A beszélgetésünk végén megértette, hogy maradnia kell.”
2020.07.02 19:01:50

Olasz labdarúgás R. Gy.

Eseménytelen első félidő után a második elején kétszer villantak meg a hazaiak – ez elég is volt a sikerhez.

2020.06.28 15:33:55

Olasz labdarúgás R. Gy.

Az első félidőben több lehetősége volt a Romának, de a második félidőben a Milan uralta a terepet.

2020.06.24 20:29:29

Olasz labdarúgás R. GY.

A Lazio két gyors gólja után a hazaiak fokozatosan felőrölték ellenfelüket, és nyertek.

2020.06.17 14:46:48

Olasz labdarúgás M. G.

A nápolyiak megérdemelten nyerték meg a gól nélküli finálét, ez Gattuso első trófeája edzőként.

2020.06.13 17:55:38

Olasz labdarúgás M. G.

Ospina előbb bevédte Eriksen csavarását, majd fantasztikus védésekkel és egy gólelőkészítéssel segítette csapatát.