HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.28 11:40 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Luciano Spalletti a rangadó után: Elúszott a bajnoki cím!

Mindkét vezetőedző csalódottan értékelt az összecsapás utáni sajtótájékoztatón. Roberto Mancini, az Internazionale szakvezetője elsősorban a csapat leggólerősebb játékosa, a 14 találattal a Serie A rangsorának harmadik helyén álló Zlatan Ibrahimovic hiányával magyarázta a döntetlent, míg Luciano Spalletti, az AS Roma trénere a játékvezető ténykedését bírálta.

HIRDETÉS
Javier Zanettit (a földön, alul) ünneplik a társai, miután a 88. percben egyenlített a Giuseppe Meazza Stadionban
REUTERS/Giampiero Sposito
Javier Zanettit (a földön, alul) ünneplik a társai, miután a 88. percben egyenlített a Giuseppe Meazza Stadionban
A vendég és a tabellán második helyen álló AS Roma Francesco Totti 38. percben szerzett góljával szerzett vezetést a listavezető Inter otthonában, amire a hazaiak csak a 88. percben tudtak válaszolni.

A Serie A-ban még veretlen Intert a nem éppen a góljairól híres csapatkapitány Javier Zanetti mentette meg a kínos kudarctól.

Az argentin védő egy Nicolas Burdisso által visszafejelt labdát bombázott a hálóba, a 83. percben Philippe Mexes kiállítása nyomán 10 emberre fogyatkozott rómaiak legnagyobb megdöbbenésére.

A farkasok védői mindenkire számíthattak, csak éppen Zanettire nem, a csapatkapitány ugyanis 2006. november 5-én volt utoljára eredményes az Ascoli ellen.

„A döntetlen sokkal rosszabb, mint a győzelem” – értékelt „bölcsen” Roberto Mancini a meccs után.

A mester ugyanakkor bevallotta, hogy rendkívül örül Zanetti góljának, mert a csapatkapitány az egyik legfontosabb láncszeme az együttesnek, és az ő küzdeni akarása példát mutathat a többiek számára.

Mancini ugyanakkor nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy milyen érzékeny veszteség érte a csapatot Zlatan Ibrahimovic sérülése miatt, aki a múlt heti, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés óta harcképtelen.

Spalletti, a vendégek vezetőedzője sajnálatát fejezte ki, hogy játékosai nem tudtak megfelelően koncentrálni a kritikus pillanatban, és teljesen üresen felejtették Zanettit, aki egy hatalmas góllal megmentette az Intert a vereségtől.

A tar mester ugyanakkor rendkívül dühös volt Roberto Rosetti játékvezetőre, aki véleménye szerint jogtalanul mutatta fel Mexesnek a kiállítást érő második sárgát.

Spalletti a rangadó után beismerte, hogy ezzel a döntetlennel az AS Roma elveszítette esélyét, arra, hogy befogja az Intert a „scudettóért” folyó versenyfutásban.


Videó: Javier Zanetti egyenlítő gólja az AS Roma ellen
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS