HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.23 23:15 Frissítve: 2011.11.28 02:46

A Juventus a sírból jött vissza az Inter ellen a Giuseppe Meazzában

Az Internazionale és a Juventus nem bírt egymással az Olasz Labdarúgó Kupa (Coppa Italia) negyeddöntőjének első mérkőzésén, a Giuseppe Meazza-stadionban. Cruz dupláját az utolsó negyedórában egyenlítette ki az örökifjú Alessandro Del Piero és a napokban a Lyonhoz távozó Jean-Alain Boumsong.

HIRDETÉS
Julio Ricardo Cruz az Inter igazi gólgyárosa ebben az idényben (Zlatan Ibrahimovic mellett persze)
Julio Ricardo Cruz az Inter igazi gólgyárosa ebben az idényben (Zlatan Ibrahimovic mellett persze)
Eseménydús percekkel indult a találkozó, már a hetedik minutumban lesérült a vendégek középpályása, Marco Marchionni. Claudio Ranieri mester septiben taktikát váltott, beküldte a gólzsák David Trezeguet-t Del Piero és Iaquinta mellé. Az Internél egyébként Crespo és Cruz kezdett a csatársorban.

A nyolcadik percben aztán a nerazzurrik Burdisso buta szabálytalansága miatt, még az AS Románál is rosszabul jártak, több, mint nyolcvan percet kellett a csapatnak emberhátrányban a pályán töltenie. Az argentin védő Del Pierót rúgta le csúnyán, s mehetett is zuhanyozni.

Az első félidő nem hozott komolyabb izgalmakat, ami a játékot illeti, egyedül Iaquinta 26. percbeli életerős szabadrúgásánál hördülhetett fel a San Siro 35 ezres közönsége, Toldo azonban bravúrral hárítani tudott.

A folytatás hetedik percében Solari kézsérülése miatt néhány pillanatig kilenc emberrel vitézkedtek a kék-feketék, nem is akárhogyan: Pelé beadása után Julio Ricardo Cruz fejese némileg váratlanul beakadt a hálóba. (1-0)

A Juventusnak nem tett jót a bekapott gól, a szervezettebben játszó Inter ezt kihasználva Cruz révén, az utolsó negyedóra kezdetén kétgólos előnybe került. Az argentin Boumsong hibáját kihasználva szerzett labdát, majd talált be. (2-0)

A véghajrára aztán összeszedték magukat a zebrák: Trezeguet és Del Piero összjátéka gólt érdemelt a 79. percben, utóbbi kapásból lőtt a hálóba. (2-1)

Öt perccel a vége előtt jobboldali szöglet után a valószínűleg utolsó Juve-mérkőzését játszó francia válogatott védő Boumsong állította be a 2-2-es végeredményt fejesgóljával.

OLASZ LABDARÚGÓ KUPA (COPPA ITALIA)

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Inter-Juventus 2-2 (Cruz 54., 74., ill. Del Piero 79., Boumsong 85.)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS