Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.20 20:30 Frissítve: 2011.11.19 02:46

Remek mérkőzésen nyolc gól született a forduló nyitányán

Kiváló találkozón 4-4-es döntetlent játszott egymással az AS Roma és a Napoli. Tottiék mindkét félidő elején kissé elaludtak, így a remeklő újonc elvitt egy pontot.

Lavezzi (jobbra) szerezte a meccs első gólját
Reuters
Lavezzi (jobbra) szerezte a meccs első gólját
A nyolcadik forduló nyitómérkőzését a fővárosban játszották, az AS Roma vendége az újonc Napoli volt.

Álomszerűen indult a vendégeknek a mérkőzés, egy szabadrúgás után lepattanó labda Lavezzi elé pattant, ő pedig nagy erővel a léc alá bombázott.

A kapott gól azonban nem rogyasztotta meg Tottiékat, átvették az irányítást, és az első félóra végén sikerült is az egyenlítés: Pizarro tört be a tizenhatoson belülre, majd átesett a késve érkező Cannavaro lábán. Tagliavento megítélte a büntetőt. Totti állt a labda mögé, és hiába vetődött jó irányba Iezzo, a pontosan helyezett labdát nem tudta védeni.

A félidő vége előtt a vendégkapus újra a hálójából kotorhatta ki a labdát: Totti középre tartó lövése középre pattant ki Iezzóról, Perrotta eszmélt a leggyorsabban, és megfordította az eredményt.

A Napoli hasonlóan kezdte a második félidőt, mint az elsőt: Pizarro nem tudott felszabadítani, a labda Hamsik elé került, a szlovák játékos pedig a jobb sarokba lőtt.

Az 52. percben Iezzo újabb bakija ismét római vezetést eredményezett: De Rossi lövése „kacsázott” egyet a levegőben, ez nagyon megzavarta a vendégkapust, akinek hasa alatt végül a hálóba került a labda.

A 64. percben azonban másodszor is sikerült egyenlítenie a nápolyiaknak: Gargano 25 méterről lövésre szánta el magát, és hiába repült Curci, nem tudta kiszedni a bal felső sarokba vágódó lövést. Sőt, nem sokkal később már vezethetett is volna a Napoli, de Lavezzi bombája a felső lécről vágódott le.

A 80. percben úgy tűnt, Pizarroeldöntötte a mérkőzést. A középpályás a jobbösszekötő helyéről lőtt kapura szabadrúgást, a labda megpattant Garics György sarkán, és Iezzót becsapva a hálóba vágódott.

De a Napoli nem adta fel, Zalayeta magasra felugorva bólintott Curci hálójába. De Rossi menteni próbált a gólvonalról, de nem tudta kirúgni a labdát.

A kiváló találkozón végül 4-4-es döntetlen született.

SERIE A

  • 8. FORDULÓ:
  • AS Roma-Napoli 4-4 ( Totti 30.-tiznegyesből, Perrotta 41., De Rossi 52., Pizarro 80. ill. Lavezzi 2., Hamsik 46., Gargano 64., Zalayeta 84.)
2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.

2020.02.13 20:05:29

Olasz labdarúgás B. J.

Jobban kezdett az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán a házigazda, de emberhátrányban elfogyott az előnye.

2020.02.12 14:43:54

Olasz labdarúgás H. D.

A kupaelődöntő első felvonásán többet támadtak a milánóiak, de Fabián Ruiz bombája döntött.