HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.20 20:30 Frissítve: 2011.11.19 02:46

Remek mérkőzésen nyolc gól született a forduló nyitányán

Kiváló találkozón 4-4-es döntetlent játszott egymással az AS Roma és a Napoli. Tottiék mindkét félidő elején kissé elaludtak, így a remeklő újonc elvitt egy pontot.

Lavezzi (jobbra) szerezte a meccs első gólját
Reuters
Lavezzi (jobbra) szerezte a meccs első gólját
A nyolcadik forduló nyitómérkőzését a fővárosban játszották, az AS Roma vendége az újonc Napoli volt.

Álomszerűen indult a vendégeknek a mérkőzés, egy szabadrúgás után lepattanó labda Lavezzi elé pattant, ő pedig nagy erővel a léc alá bombázott.

A kapott gól azonban nem rogyasztotta meg Tottiékat, átvették az irányítást, és az első félóra végén sikerült is az egyenlítés: Pizarro tört be a tizenhatoson belülre, majd átesett a késve érkező Cannavaro lábán. Tagliavento megítélte a büntetőt. Totti állt a labda mögé, és hiába vetődött jó irányba Iezzo, a pontosan helyezett labdát nem tudta védeni.

A félidő vége előtt a vendégkapus újra a hálójából kotorhatta ki a labdát: Totti középre tartó lövése középre pattant ki Iezzóról, Perrotta eszmélt a leggyorsabban, és megfordította az eredményt.

A Napoli hasonlóan kezdte a második félidőt, mint az elsőt: Pizarro nem tudott felszabadítani, a labda Hamsik elé került, a szlovák játékos pedig a jobb sarokba lőtt.

Az 52. percben Iezzo újabb bakija ismét római vezetést eredményezett: De Rossi lövése „kacsázott” egyet a levegőben, ez nagyon megzavarta a vendégkapust, akinek hasa alatt végül a hálóba került a labda.

A 64. percben azonban másodszor is sikerült egyenlítenie a nápolyiaknak: Gargano 25 méterről lövésre szánta el magát, és hiába repült Curci, nem tudta kiszedni a bal felső sarokba vágódó lövést. Sőt, nem sokkal később már vezethetett is volna a Napoli, de Lavezzi bombája a felső lécről vágódott le.

A 80. percben úgy tűnt, Pizarroeldöntötte a mérkőzést. A középpályás a jobbösszekötő helyéről lőtt kapura szabadrúgást, a labda megpattant Garics György sarkán, és Iezzót becsapva a hálóba vágódott.

De a Napoli nem adta fel, Zalayeta magasra felugorva bólintott Curci hálójába. De Rossi menteni próbált a gólvonalról, de nem tudta kirúgni a labdát.

A kiváló találkozón végül 4-4-es döntetlen született.

SERIE A

  • 8. FORDULÓ:
  • AS Roma-Napoli 4-4 ( Totti 30.-tiznegyesből, Perrotta 41., De Rossi 52., Pizarro 80. ill. Lavezzi 2., Hamsik 46., Gargano 64., Zalayeta 84.)
2019.03.17 17:44:46

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Öt gólt hozott a Derby della Madonnina. A Milan későn kapcsolt, ez kevés volt a gyenge első félidő után.

2019.03.15 19:06:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz lapok azt írták róla, hogy amit ő művel a labdával, az már szinte boszorkányság vagy bűvészet.

2019.03.03 20:10:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Úgy tűnt, az első félidőben lerendezi a Juve, de a másodikban feltámadt a Napoli, és akár nyerhetett is volna.

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.