HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.01.31 18:29 Frissítve: 2011.05.06 00:03

Az olasz média megosztott Ronaldo ügyében

Az olasz lapok vegyes fogadtatásban részesítették az AC Milan legújabb szerzeményét Ronaldót, aki a spanyol Real Madridtól érkezett a piros-feketékhez.

HIRDETÉS
Ronaldo (balra) Milánóban lendülhet újra csúcsformába
Ronaldo (balra) Milánóban lendülhet újra csúcsformába

Az olasz sportnapilap, a La Gazetta dello Sport örül a FIFA által háromszor is az év játékosának választott csatár érkezésének.

A lap szerint Ronaldóval a csapatban a Milannak komoly esélye van a negyedik helyen végezni az olasz bajnokságban, s ezzel kiharcolni a Bajnokok Ligája-selejtezőben való részvételt.

Oliveira nem szerződhet a Real Madridhoz

A problémát az jelenti, hogy Oliveirának a Real már a harmadik klubja lenne ebben a szezonban, amit a FIFA tilt.
"Augusztus 31-én érkezett hozzánk a Sao Paulótól, így a madridi lenne a harmadik egyesülete a 2006/2007-es idényben. Az ügyvédeink alaposan átnézték a FIFA szabályait, ami után úgy döntöttünk, jobb, ha leteszünk a dologról" - nyilatkozta Adriano Galliani, a Milan alelnöke.
A támadó, aki a milánóiakhoz szerződött Ronaldo helyett került volna a spanyol fővárosba, a legutóbbi szezonban a spanyol Real Betisnél szerepelt, amely a nyár elején adta kölcsön őt három hónapra a brazil csapatnak
„Ronaldónak olyan személyes varázsa van, ami bizalmat kelt a csapattársak és a szurkolók körében is. Ha egészséges, akkor ő a világ legjobb befejező csatára” –írja a napilap.

„A jelenléte jó hatással lehet a csapat többi csatárára, akik így pihentebben játszhatnak a Bajnokok Ligájában, a klub pedig nagyobb erőkkel tud koncentrálni a fő cél – a bajnoki negyedik hely – elérésére.”

A Corriere dello Sport már kevésbé lelkes.

Az újság szerint a döntés, miszerint a Milan leigazol egy harminc éves futballistát hét és fél millió euróért, nem illeszkedik a klub által meghirdetett „fektessünk a fiatal játékosokba” politikába.

A Corriere több kényes kérdést is felvet az igazolással kapcsolatban.

„Vajon milyen erőállapotban érkezett Olaszországba a csatár, vajon mennyi maradt a „nagy Ronaldóból” a hosszú, de nem különösképpen szerencsés spanyol időszaka után, és vajon meddig kell várnunk míg újra a legjobb formájában fog játszani? – teszi fel a nem alaptalan kérdéseket a lap, majd hozzáteszi: „Ő az egyik legnagyobb név a világ futballjában – csak ez állhat a döntés hátterében”.

Ronaldo február 4-én, a Milan Ascoli elleni venégjátékán bizonyíthat először új csapatában, ha Carlo Ancelotti, a milánóiak trénere bizalmat szavaz neki.Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS