Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.20 16:17 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Mourinho vinné Buffont, de a kapus nyárig nem megy

Jose Mourinho nagyon szeretné, ha Gianluigi Buffon a Chelsea kapusa lenne, de szinte biztos, hogy nem tudja „megszerezni” a januári átigazolási időszakban. Silvano Martina, a Serie B-be sorolt Juventus világbajnok kapusának ügynöke kijelentette: a klasszis legalább jövő nyárig nem cserél klubot.

Gianluigi Buffont a világ legjobb kapusai közé tartozik
Gianluigi Buffont a világ legjobb kapusai közé tartozik
A Chelsea szombaton hosszabb-rövidebb időre elveszítette két kapusát: a koponyatörést szenvedett Petr Cech több hónapig, míg a szintén „letaglózott” Carlo Cudicini hetekre dőlt ki a Reading elleni bajnokin. Az elmúlt napokban több hálóőrt is hírbe hoztak a Kékekkel, de Fabien Barthez nem kell Mourinhónak, míg Buffont egyelőre „érinthetetlennek” tűnik.

„Gianluigi nagyon jól érzi magát, boldog a Juventusnál. Rengeteg olaszországi ajánlata volt ezen a nyáron, s valamennyit elutasította. Úgy döntött, Torinóban marad, mert szeretné „visszafizetni” a klub segítségét, mivel ott vált híressé, a világ egyik legjobb kapusává” – jelentette ki Martina.

„Csábító lenne a Chelsea hivatalos ajánlata, de jobban örülnénk annak, ha semmilyen megkeresés sem lenne. Ez ugyanis azt jelentené, hogy Cech tökéletesen felépül” – tette hozzá a 28 éves olasz sztár menedzsere.

Silvano Martina azt is elmondta: sajnálják a cseh hálóőrt, s nem tartja meglepőnek, hogy Buffont hírbe hozták a londoniakkal.

„Teljesen normális, hogy egy ilyen nagy klub, mint a Chelsea, érdeklődik a világ egyik legjobb kapusa iránt. Nehéz dolgot jelentene bármelyik klubnak, hogy elutasítsa a Chelsea ajánlatát. Meg kell vizsgálnunk a helyzetet a szezon végén, de reméljük, hogy akkor már nem lesz szükségük Buffonra” – szögezte le a kiváló futballista menedzsere.

Angol lapértesülések szerint a Chelsea 25 millió fontot ajánlana Buffonért, aki 2001-ben a Parmától került a Juventushoz.
2020.09.19 08:48:30

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

SERIE A BEHARANGOZÓ. Marco Rossi szerint megjelent a gegenpressing és az ultrapressing, a bajnok legnagyobb kihívója pedig a...

2020.09.15 23:53:55

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A korábbi években felhalmozott játékosállományból gazdálkodnak Nápolyban a De Laurentiisek.

2020.09.04 19:52:45

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Tare a nagycsapatok keretében mezgerél, közben 2025-ig hosszabbított legnagyobb csillagával.

2020.08.29 17:09:19

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Amelyből a Juventus, a Barcelona, az Inter és a Chelsea is kicsemegézné a legjobb légiósokat.

2020.08.20 20:44:59

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Pirlók már nincsenek. Az az egy, aki maradt, nem beszélhet a játékával, és nagy kérdés, képes lesz-e megtanulni másik nyelvet.