Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.09.27 19:19 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Moratti: Senki után nem nyomoztattunk

Az Internazionale elnöke cáfolta azt a feltételezést, hogy az olasz futballklub magánnyomozókat szerződtetett volna azoknak a játékvezetőknek a megfigyelésére, akiket későb megvádoltak a nyári, itáliai bundabotrányban.

Massimo de Santis (jobbra) vádol, Massimo Moratti (balra) cáfol
Massimo de Santis (jobbra) vádol, Massimo Moratti (balra) cáfol
A vádakat a hét elején a négy évre eltiltott Massimo de Santis fogalmazta meg, azt állítván, hogy az Inter 2002-ben azzal bízott meg egy magáncéget, hogy kövesse őt, készítsen fotókat róla, és hallgassa le a telefonbeszélgetéseit.

"Csak megerősíteni tudom, soha senkinek nem adtunk megbízást, hogy bárkit kövessen" – idézte Massimo Morattit, az Inter elnökét a La Gazzetta dello Sport internetes oldala.

"Ha a mélyére néztünk volna ennek a történetnek, akkor talán már két évvel ezelőtt kiteregettük volna a szennyest, ahelyett, hogy két évet várunk, nem gondolják?" – tette hozzá Moratti.

Olaszországban egyébként törvény tiltja, hogy bírósági engedély nélkül telefonbeszélgetéseket hallgassanak le.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy indít-e vizsgálatot De Santis állításai miatt.

Hallatta a hangját az ügyben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is, amelynek elnöke, Joseph Blatter a La Stampa című napilapnak a következőket mondta:

"Nem lehet megfigyelni egy játékvezetőt, nem szabad ilyesmit tenni. Ez a sport szellmiségével ellentétes. Ha Morattinak jogos kétségei voltak De Santisszal kapcsolatban, akkor az olasz szövetséggel kellett volna megbeszélnie a dolgot."
2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.