Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.09.01 10:54 Frissítve: 2011.08.16 00:02

Erősen bekavart a bundabotrány

Akárcsak a többi országban, Olaszországban is augusztus 31-én éjfélkor zárult le az átigazolási határidő. Alábbi összeállításunkban az olasz bajnokság játékosmozgásaiból szemezgettünk.

Ibrahimovicot nem mindenki siratta meg Torinóban
Ibrahimovicot nem mindenki siratta meg Torinóban
A nyáron kirobbant olasz bundabotrány vastagon beleszólt a bajnoki kezdésbe, valamint megrengette az átigazolási piacot is.

A Juventus együttesétől elvették a bajnoki címet, sőt, a torinóiakat a másodosztályba száműzték. Ezek után várható volt, hogy a Juve több kulcsjátékosát képtelen lesz megtartani.

Vieri kétszer váltott klubot a nyáron
Vieri kétszer váltott klubot a nyáron
Két meghatározó embert mindenesetre a zöld asztalnál bajnoki címet nyert Inter együttese szipkázott el tőlük: Patrick Vieirát a középpályás sor megerősítésére, míg Zlatan Ibrahimovicot a támadósorba igazolták. Igaz, utóbbi játékos megítélése nagyon ellentétes volt a szurkolók körében, volt, aki szerint a svéd eladása a jó oldala a kizárásnak…

Vieira mellett Dacourt-nak a feladata szűrni a támadásokat, nem véletlen, hogy a hasonló poszton játszó Cristiano Zanetti (Juventus) és David Pizarro (Roma) inkább távozott. A milánói védelem mindkét oldala megerősödött, a jobb oldalra Maicon, balra pedig az olaszok egyik vb-hőse, Fabio Grosso érkezett. Nem szabad elfelejtkezni még Hernan Crespóról sem, akit ugyan sokan a Milanba vártak, mégis az Internél kötött ki.

Persze, több neves játékos otthagyta a Giuseppe Meazza-stadiont: Juan Sebastian Verón családi könyörgésre hazatért, Obafemi Martins létszámfölöttivé vált, így elment Newcastle-be, míg a szabadrúgás-specialista Szinisa Mihajlovics abbahagyta a labdarúgást.

A másik milánói gárdából távozott Andrij Sevcsenko, kérdés Carlo Ancelotti tudja-e pótolni az ukrán gólvadászt. Rajta kívül a holland Jaap Stam volt még állandó kezdő, ő visszatért hazájába. A Sevcsenko által hagyott űr betöltése a Betistől érkezett Ricardo Oliveirára hárul.

A Fiorentina nagy erősítése, hogy meg tudta tartani Luca Tonit, a gólkirály továbbra is a toszkán szurkolókat boldogítja. A sokszor elégedetlenkedő Bozsinov ellenben a Juventushoz távozott, ám Torinóból jött helyette Adrian Mutu, valamint kölcsönbe Manuele Blasi is. Nagy erősítés lehet még a Palermótól érkezett argentin szélső, Santana.

Az AS Rómától távozott a már fentebb említett Dacourt, az utóbbi időben kispadra szorult Tommasi pedig a légiósok kenyerét eszi mostantól, a Levante igazolta le. Tonetto érkezése után Cufre elment a Monacóba, míg Dacourt helyére Pizarro érkezett az Intertől. A támadósorban nagy erősítés lehet a Leccéből érkező Mirko Vucinic.

Gyengülni látszik a Lazio, amely elengedte a negyedosztályba a csapat vezérét, Paolo di Caniót, de mellette a kreatív Fabio Liverani is elhagyta az együttest, Dabo pedig Manchesterbe igazolt.

Az eddig sem a klubhűség mintapéldányának számító Cristian Vieri a mostani átigazolási időszakban is kétszer váltott klubot: monacói kiruccanása után előbb a Sampdoriával egyezett meg, majd rájött, hogy ő igazából megcsömörlött a futballtól, és vissza akart vonulni. Később meggondolta magát, de nem Genoában játszik majd, hanem az újonc Atalantában.
2020.07.02 19:01:50

Olasz labdarúgás R. Gy.

Eseménytelen első félidő után a második elején kétszer villantak meg a hazaiak – ez elég is volt a sikerhez.

2020.06.28 15:33:55

Olasz labdarúgás R. Gy.

Az első félidőben több lehetősége volt a Romának, de a második félidőben a Milan uralta a terepet.

2020.06.24 20:29:29

Olasz labdarúgás R. GY.

A Lazio két gyors gólja után a hazaiak fokozatosan felőrölték ellenfelüket, és nyertek.

2020.06.17 14:46:48

Olasz labdarúgás M. G.

A nápolyiak megérdemelten nyerték meg a gól nélküli finálét, ez Gattuso első trófeája edzőként.

2020.06.13 17:55:38

Olasz labdarúgás M. G.

Ospina előbb bevédte Eriksen csavarását, majd fantasztikus védésekkel és egy gólelőkészítéssel segítette csapatát.