Vitalij Klicsko övén marakodnak

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 13:58
null
Chris Arreola Stiverne-nel küzd Los Angelesben (Fotó: Reuters, archív)
Vitalij Klicsko hagyatéka a tét Los Angelesben: a Bokszvilágtanács nehézsúlyú vb-övéért esik egymásnak két nehézfiú, Bermane Stiverne és Chris Arreola. Szóban már lejátszották...

 

Nehézsúlyban címmérkőzés lesz a Bokszvilágtanács (WBC) övéért. Gyorsan tegyük hozzá, Vitalij Klicsko elárvult vb-címéért, az egyik megüresedett vb-trónért. Az amerikai Chris Arreola (36–3–0, 31 K.O.–T. K.O.) és a kanadai Bermane Stiverne (23–1–1, 20) csap össze magyar idő szerint vasárnap hajnalban Los Angelesben. (A Digi Sport1 élőben közvetíti vasárnap hajnali 2 órától a gálát.). A mérkőzés tulajdonképpen visszavágó egyben, az első összecsapást Stiverne egyhangú pontozással nyerte meg tavaly áprilisban úgy, hogy mexikói származású ellenfele a padlót is megjárta.

Arreola most 108.6 kilóval mérlegelt, míg kanadai ellenfele 108.9 kilóval. A feszült hangulatban lezajló eseményen a hevesebb vérmérsékletű Arreola tűnt idegesebbnek, Stiverne a rá jellemző nyugodtsággal kezelte ellenfele kakaskodását.

Az igazi show-n már a sajtótájékoztatón túlestek a felek. S ott Stiverne nem tűnt nyugodtnak, sőt!

„Engem senki sem fog legyőzni. Tőlem szövegelhetnek annyit, amennyit akarnak, én nem dumálok, én a ringben osztom az igét. A szorítóban beszélek, az ökleimmel. Át is adom Chrisnek a mikrofont, hiszen ő közismerten nagy dumás, tegye, amihez a legjobban ért. A pofázáshoz. Ne áltasd magad, ha egy pillanatra is úgy gondolod, hogy az első meccsen nem tudtalak volna simán kiütni, nagyon benézted a dolgokat. Fogalmad sincs róla, de a terv az volt, hogy szétszedjelek szépen. Nem akartalak kiütni, csak kiadós verést adni neked. Ezen a meccsen is padlózni fogsz. Szét foglak verni, és kiütlek. Leverem a fejedet a nyakadról!" – nyilatkozta útszéli stílusban Stiverne.

Persze Arreola se volt rest. „Tévedsz, ha azt hiszed, hogy megijedtem. Senki sem tojik be tőled, hidd el nekem. Majd szombaton meglátod. Szétverem ezt a gyereket, főleg a fejét! Ugat itt, mint valami veszett kutya. Örök életedben emlékezni fogsz erre a verésre" – válaszolt a sokszor nyomdafestéket nem tűrő szavakat a mondanivalójába fűző Chris Arreola.

Az amerikai nehézsúlyú reménység, Deontay Wilder, a veretlen Bronz bombázó kötelező kihívója lesz a győztesnek.

„Bármelyikük jöhet. Persze, ha azt nézem, hogy ki az érdekesebb egyéniség és vonz több nézőt, akkor Arreolát mondom. Egyértelműen ő az ismertebb név, főleg az Egyesült Államokban. De kétségtelen, hogy Stiverne is a célkeresztemben van. Mindketten emlegették már a nevemet. Bermane Stiverne kifejezetten indulatosan nyilatkozgatott rólam. Annyira indulatba jött, amikor szóba hozott, hogy ha egyszer a kezeim közé kerül... Szó, ami szó, vele is szívesen bunyóznék" – szólt Wilder.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik