KERÉNYI ERVIN, KŐFALVI DÁNIEL 2016.03.09 11:50 Frissítve: 2016.03.09 20:13

Viperavér ad szupererőt a magyar bokszolónak – itt az év kamusztorija!

Átlagos bokszmeccsnek indult, azonban kisebb-nagyobb kerülőkkel, félreértésekkel, hazugságokkal az év egyik legőrültebb sztorija lett belőle. Íme, Horváth Alexander, a magyar junior bajnok ökölvívó liverpooli meccsének története – egy kis viperavérrel keverve…

 

Március hetedikén akadtunk rá erre a címre:

„Alexander Horvath, Vijender Singh következő ellenfele kígyóvért fogyaszt!"

A finoman szólva figyelemfelkeltő sor egy indiai híroldalon, az indianexpress.com-on jelent meg, ahol a magyar bokszoló nyilatkozott is érdekes szokásáról, és közölte, nincs ebben semmi extra…

„Régi hagyománya van Magyarországon a friss kígyóvér fogyasztásának, a családomban évszázadok óta csináljuk. Csakúgy, mint apáim, igazi harcos vagyok, és bármit megteszek a győzelemért. A magyar katonák is kígyóvért ittak, mikor a törökök ellen harcoltak, most én is ezt teszem, hogy legyőzzem Singhet! A szent állat vére szupererőt ad nekem! Mióta az étrendbe került a viperavér, erősebb, kitartóbb és legyőzhetetlen vagyok!” – adták a magyar szájába ezeket a mondatokat az indiaiak.

A HÍR A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Mivel itt a szerkesztőségben kevesen vagyunk, akik hódolnak ennek a viperás hóbortnak, picit kidülledt a szemünk az alábbi sorokat olvasva, akadt azonban egy apró probléma: őszintén megvalljuk, nem tudtuk, ki az a Horváth Alexander, a történet pedig önmagában egy kicsit sántított.

Elkezdtünk hát kérdezősködni…

Így jutottunk el Kiss „Toto” Zoltánhoz, a Totobox-Promotion vezetőjéhez, Horváth Alexander menedzseréhez.

Az ellenfél, aki hatalmas névnek számít, és imádják Indiában (Fotó: topnews.in)

Mint kiderült, az 1995-ös születésű magyar, amatőr válogatott bokszoló a hírben szereplő időpontban, március 12-én, szombaton valóban szorítóba lép Liverpoolban, ám a történet többi részével akadnak problémák.

Az egy éve profinak álló bokszoló menedzsere – aki tőlünk hallotta először a történetet, és alig hitt a fülének – elárulta, senkinek sem nyilatkoztak, ráadásul az ökölvívók csak az edzők jóváhagyásával beszélhetnek a sajtóval.

Volt azonban egy angol menedzser („match maker”), aki kérte őket, küldjenek egy képet, amelyen Alexander valamilyen piros folyadékot iszik, többet azonban nem árultak el.

Íme, a „viperavér” (Fotó: Kiss „Totó” Zoltán)

Nem kérdeztek, küldtek inkább egy fotót, amelyen a fiatal magyar tehetség egy pezsgőspohárból szürcsöli a paradicsomlét.

Na, ebből született meg az év „kamusztorija”!

És aki azt hiszi ezek után is, csupán véletlen, esetleg egy félreértés szülte a nagy beharangozót, annak eláruljuk, az indiaiak – annak ellenére, hogy az interneten nem sok információ található Alexanderről – mindent tudtak a magyarról, a mérlegét, a korát, korábbi ellenfeleit is felsorolták.

A pályafutását betéve ismerik, csupán az az apróság maradt ki a leírásból, hogy viperavér nincs a hűtőjében.

Mindenesetre a sztorit – amelynek kiindulási pontja egyelőre rejtély, és elsőként itt jelent meg  – szinte minden indiai hírügynökség felkapta, sőt, az ellenfélhez is eljutott.

Naná, hogy elkezdett terjedni a sajtóban. Mindenhol másik ügynökségre hivatkoznak… (Fotó: sportskeeda.com)

„Hozzám is eljutott a hír, hogy Alexander viperavért iszik a meccsek előtt. Ettől függetlenül nem ijedtem meg, mert én pedig Ghee-t (tisztított vaj – a szerző) fogyasztok!” – mondta Singh az indianexpress.com-nak.

És hogy még kuszább legyen az egész, íme, a promóvideó, ami a liverpooli gála előtt készült.

Keressék benne a viperát…

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.05 23:35:33

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A becsvágy, a pénz és a civil élet kilátásainak hiánya hajtja leginkább a profi bunyósokat a zeniten túl is, minden józan belátás ellenére.

2017.05.15 16:30:27

Ökölvívás THURY GÁBOR

Első meccsét 1957 májusában vívta, 1962-ben már Európa-bajnok volt. Ám utánanyúlt a politika.

2017.04.29 21:57:28

Ökölvívás nemzetisport.hu

Tizenegy menet alatt a kihívó háromszor, a címvédő egyszer került padlóra.

2017.04.29 07:36:12

Ökölvívás THURY GÁBOR

Vladimir Klicsko ezúttal nem esélyesként lép a kötelek közé, a vb-övet Anthony Joshua viszi a csatába.

2017.04.20 12:59:39

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Semmi jót nem vártam. Egy-két embertől az ökölvívás érdekében meg kellett válnunk.”