Profi boksz: vereséggel zárult Miguel Cotto pályafutása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.03. 11:25
null
Cottót (balra) megverték... (Fotók: Twitter.com)
Sokakat meglepve szombat éjszaka elveszítette a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyváltósúlyú világbajnoki címét Miguel Cotto (41–6, 33 KO/TKO), aki így – jelen állás szerint – vereséggel búcsúzik a profi ökölvívástól. A 37 éves a Puerto Ricó-i klasszis vesztét a jó mérleggel rendelkező, jemeni származású amerikai Sadam Ali (26–1, 14 KO/TKO) okozta a New York-i Madison Square Gardenben megrendezett gálán.

 

Az összecsapás tapogatózó nyitó menettel indult, majd a második felvonásban megvillant a brooklyni kihívó, Sadam Ali és megfogta veterán riválisát, azonban padlóra nem tudta küldeni a rutinos Cottót.

A negyedik etapban ismét Ali pillanatai következtek, majd két menettel később Cotto „csípte meg” ellenfelét.


...Cotto elköszönt
...Cotto elköszönt

A küzdelmes mérkőzés második felében több szoros szakaszt is láthatott a publikum, de érezhető volt, hogy a nyolc évvel fiatalabb Ali fizikailag jobban bírja a találkozó tempóját, és ez végül a pontozólapokon is megmutatkozott, miután a 12., záró menetet követően szorosan, de egyhangúan mindhárom pontozó Ali mellett tette le a voksát (115:113, 116:112, 115:113). A meccset követő interjúkban a korábban kisváltó-, váltó-, valamint középsúlyban is világbajnoki övet szerző Cotto megerősítette, hogy befejezi profi pályafutását.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik