Boksz: Valujevnek nem tetszett a Klicsko-Povetkin meccs

Vágólapra másolva!
2013.10.06. 13:10
Nyikolaj Valujevnek, a Boksz Világszövetség (WBA) volt nehézsúlyú világbajnokának nem tetszett a Klicsko–Povetkin mérkőzés.

A 2011-ben visszavonult orosz bokszoló – aki jelenleg parlamenti képviselő – vasárnap a Twitter internetes közösségi oldalon bírálta az összecsapást.

Az Orosz Óriásnak és Keleti Szörnyetegnek is elnevezett egykori sztár azt írta:

„Azt előre gondoltam, hogy a nyolcadik menetig Vladimir (Klicsko) támaszkodni fog ellenfelére, rövid távolságokról kezd támadni, és tiltott, vagy a tűréshatáron lévő fogásokat alkalmaz. Ilyesmiért engem ötször több alkalommal figyelmeztettek volna, és levették volna a szemüveget (a bírók). A feleségem, Galina szerint Klicskót ki kellett volna zárni. Úgy gondolom, hogy az összecsapást a Klicsko-stáb az ismerős és az egyetlen jó forgatókönyv alapján bonyolította le, de az nem nyerte el a teremben ülők többségének tetszését. Az eredményt kihirdették, nem vitatom Klicsko győzelmét, de ez több kérdést hagyott megválaszolatlanul.”

Valujev gratulált Alekszandr Povetkinnek, aki szerinte sokaknak megmutatta, hogyan kell a padlóról felállva a végsőkig küzdeni.

Klicsko a vártnál könnyebben, meggyőző fölénnyel, egyhangú pontozással győzte le Povetkint a helyi idő szerint éjszakába nyúló moszkvai mérkőzésen.

Az Olimpiai Stadionban rendezett gálán telt ház, 14 ezer néző előtt a 37 éves Klicsko a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét védte meg az eddig veretlen orosszal szemben. A jegyárak 2 ezertől 150 ezer rubelig (körülbelül 14 ezertől 1 millió forintig) terjedtek. Számos külföldi híresség is jelent volt, az első sorokban foglalt helyet Albert monacói herceg, továbbá ott volt Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is.

Az ukrán bokszoló végig uralta a mérkőzést, amely a hetedik menetben dőlt el, ekkor Povetkin háromszor került a padlóra, de a bíró tovább engedte a csatát. Az orosz öklöző talpon maradt a 12 menetes meccs végéig, de mindhárom pontozóbíró Klicskót látta jobbnak, így az ukrán 119:104-es pontozással győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik