Profi boksz: Kovaljov visszavágott a vereségért – újra világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.03. 11:32
Profi karrierje során harmadízben hódította el a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét az orosz Szergej Kovaljov (33–3–1, 29 KO), miután az orosz bunyós szombaton éjszaka visszavágott a kolumbiai Eleider Álvareznek (24–1, 12) a tavalyi vereségért.

A texasi Friscóban megrendezett mérkőzés előtt a legutóbb (tavaly augusztusban) éppen Kovaljovot kiütő Álvarez volt a favorit, azonban a visszavágó közel sem úgy alakult, ahogy a kolumbiai világbajnok tervezte.

Az edzőt váltó, a mostani ütközetre már a nem feltétlenül pozitív értelemben „Halál Csókjának” is hívott Buddy McGirttel készülő Kovaljov kifejezetten élesen érkezett a találkozóra, és végig fegyelmezetten, taktikusan dolgozva, az egy nagy ütésre fókuszáló stratégiát ezúttal sutba dobva hozta a mérkőzést. Úgy, hogy mindössze pár menetet adott át a sokszor tanácstalan kolumbiainak.

A záró, 12. felvonást követően nem volt kérdéses a győztes személyes és a pontozók ennek megfelelően egyhangúan, nagy arányban (116:112, 116:112, 120:108) Kovaljovot látták jobbnak.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik