MTI 2017.05.02 12:06 Frissítve: 2017.05.02 12:20

Profi boksz: „Joshua–Fury? Ez még nagyon messze van!”

„Mérföldekre van” Anthony Joshua és Tyson Fury összecsapása a nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címekért – véli Joshua mérkőzésszervezője.

 

„Mérföldekre van attól, hogy újra küzdjön. Katasztrofális fizikai állapotban van, nincs még versenyzői engedélye sem” – mondta Furyról Eddie Hearn.

A promóter ezt azután hangsúlyozta, hogy Joshua szombat este Londonban technikai KO-val legyőzte Vladimir Klicskót, ezzel megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit.

Az összecsapás szerződésének záradéka lehetővé teszi a vesztes számára, hogy visszavágót kérjen, de Klicsko azt mondta, időbe telik, amíg döntést hoz erről. Amennyiben az ukrán öklöző visszavonul, akkor a 27 éves, veretlen Joshua a korábbi nehézsúlyú bajnok Furyval találkozhatna, aki tavaly októberben mondott le a WBA és a Bokszvilágszervezet (WBO) övéről.

„Senki sem szeretné jobban újra a ringben látni Furyt, mint én, de ez még nagyon messze van. A következő összecsapás nem ellene lesz, mert nem készülne fel időben” – szögezte le Hearn.

Fury 2015 novemberében nagy szenzációt keltve legyőzte Vladimir Klicskót, s elhódította címeit, ám ezt követően mentális problémákkal küzdött, s kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig – aznap, amikor lemondott címeiről – felfüggesztette versenyzési jogát.

Tavaly ősszel egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, ugyanakkor – állítása szerint – teljesítményfokozót sosem használt.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.