HIRDETÉS
MTI 2017.05.02 12:06 Frissítve: 2017.05.02 12:20

Profi boksz: „Joshua–Fury? Ez még nagyon messze van!”

„Mérföldekre van” Anthony Joshua és Tyson Fury összecsapása a nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címekért – véli Joshua mérkőzésszervezője.

 

„Mérföldekre van attól, hogy újra küzdjön. Katasztrofális fizikai állapotban van, nincs még versenyzői engedélye sem” – mondta Furyról Eddie Hearn.

A promóter ezt azután hangsúlyozta, hogy Joshua szombat este Londonban technikai KO-val legyőzte Vladimir Klicskót, ezzel megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit.

Az összecsapás szerződésének záradéka lehetővé teszi a vesztes számára, hogy visszavágót kérjen, de Klicsko azt mondta, időbe telik, amíg döntést hoz erről. Amennyiben az ukrán öklöző visszavonul, akkor a 27 éves, veretlen Joshua a korábbi nehézsúlyú bajnok Furyval találkozhatna, aki tavaly októberben mondott le a WBA és a Bokszvilágszervezet (WBO) övéről.

„Senki sem szeretné jobban újra a ringben látni Furyt, mint én, de ez még nagyon messze van. A következő összecsapás nem ellene lesz, mert nem készülne fel időben” – szögezte le Hearn.

Fury 2015 novemberében nagy szenzációt keltve legyőzte Vladimir Klicskót, s elhódította címeit, ám ezt követően mentális problémákkal küzdött, s kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig – aznap, amikor lemondott címeiről – felfüggesztette versenyzési jogát.

Tavaly ősszel egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, ugyanakkor – állítása szerint – teljesítményfokozót sosem használt.

2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.