Profi boksz: ilyet ritkán látni – mintha megőrült volna a verhetetlen bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.26. 12:23
Szombat este saját közönsége előtt – Alabama államban, ahol született – tette kockára és védte meg a WBC nehézsúlyú bajnoki övét a veretlen amerikai Deontay Wilder (38–0–0, 37 KO/TKO). Ellenfelét az 5. menetben nem mindennapi körülmények között léptették le.

A legutóbbi mérkőzése óta több műtéten is áteső Wilder több mint féléves kihagyás után honfitársa, Gerald Washington (18–1–1, 12) ellen lépett a kötélnégyszögbe.

Washington nem ijedt meg Wilder impozáns rekordjától, agresszíven kezdte a találkozót, a címvédő viszont átaludta a nyitó perceket, és a második menetre sem sikerült aktivizálnia magát.

A harmadikban egyre többször alakult ki nyílt sisakos belharc, de rendre fogás lett a próbálkozás vége. Az ötödikben Wilder talált egy bal-jobb-bal kombinációval, amitől Washington a földre került, de folytatni tudta a találkozót.

Nehéz megfogalmazni azt, ami ez után következett: Wilder nekiesett ellenfelének, néhány széles horogszerű lengővel eltalálta Washingtont, amire Michael Griffin vezetőbíró megpróbált közéjük ugrani, de nem járt sikerrel, és inkább tovább engedte a verekedést.

A kissé tántorgó Washington visszatámadott, de bekapott egy újabb balost, amitől a kötelekhez hátrált, majd a két – az arca előtt elsuhanó – „parasztlengőt" látva Griffin leléptette. A címvédő pedig ezután dühös tekintettel kikiabált a ringből, de hogy kinek és mit, az nem egyértelmű (és már a számolást követően is nagyon magyarázott). Ami tény, Wilder 5. menetes TKO-val újabb győzelmet aratott, szám szerint a harmincnyolcadikat; a sikereiből csak egyetlen jutott el a pontozóbírók döntéséig.


profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik