Profi boksz: „Ez volt az utolsó” – Pacman tényleg visszavonul

Vágólapra másolva!
2016.04.10. 09:06
A 37 éves fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (58–6–2, 38 K. O. – T. K. O.) az amerikai Timothy Bradley (33–2–1, 13) elleni győzelme után megerősítette korábbi nyilatkozatát, nem folytatja a tovább profi pályafutását.

Pacman bejelentette…Pacman bejelentette…



„A családomnak már elmondtam, hogy a mostani meccs után visszavonulok. Nem lesz több mérkőzésem" – fogalmazott a Timothy Bradley elleni egyhangú pontozással megnyert meccs után a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao.

„Most már szeretném élvezni a nyugdíjas éveket. Ebben még nem volt részem, nem tudom milyen az, de meghoztam a döntést. Több időt szeretnék a családommal tölteni és szeretnék arra fókuszálni, hogy minél több embernek tudjak segíteni. Tudnék még bokszolni, de döntöttem" – tette hozzá Pacman, aki a jövőben várhatóan a fülöp-szigeteki politikai karrierjére összpontosít majd.

Más kérdés, hogy a lehetséges visszatérését firtató kérdésre nem adott egyértelmű választ, kategorikusan nem zárta ki a lehetőséget...

Through thick and thin. Always by my side no matter what. To God be the glory.

Közzétette: Manny Pacquiao2016. április 9.

„Őszintén mondom, hogy ő a legjobb, akivel valaha találkoztam – méltatta ellenfelét Bradley. – Robbanékony, erős és nagy tempóban bokszol."

Pacman edzője, Freddie Roach pedig arról beszélt, hogy még mindig jó néhány meccset vívhatna a filippinó, mert még mindig nem lassult le, és meglenne a képessége ahhoz, hogy továbbra is a legmagasabb szinten bokszoljon, még ha Bradley ellen nem is produkálta azt az ütésszámot, amit ő valójában tud.

Manny Pacquiao profi pályafutása 1995 januárjában kezdődött. Egy év alatt 11 meccset nyert meg, majd KO-val kikapott Rustico Torrecampótól, aztán egy többéves veretlenségi sorozat következett. Az igazi áttörést a 2003-as, Marco Antonio Barrera elleni győzelem hozta meg a számára, majd a 2005 szeptembere és 2012 júniusa közötti időszak. Úgy maradt veretlen hét éven keresztül, hogy sorra legyőzte a korszak legnevesebb bokszolóit, Erik Moralest kétszer is (igaz, a nagy sorozat előtt, 2005 márciusában tőle egyszer ki is kapott), ahogy Juan Manuel Márquezt is (vele négyszer csapott össze, 2004-ben döntetlenre végeztek, 2012 decemberében alulmaradt), de megverte Oscar De La Hoyát, Shane Mosleyt vagy éppen Miguel Cottót is.

A hosszú sorozatát éppen Bradley zárta le 2012-ben (vitatott pontozásos győzelemmel), de a következő négy évben még négy győztes mérkőzése volt (további két vereség mellett), kettő éppen az amerikai ellen. Minden idők egyik legjobban várt bokszmeccsén 2015 májusában ugyan már nem tudta önmagát adni Floyd Mayweather ellen, de így is egy párját ritkító pályafutást tudott győzelemmel zárni. Nyolc súlycsoportban bokszolt, hatban volt világbajnok (légsúly, nagyharmatsúly, nagypehelysúly, könnyűsúly, váltósúly, kisközépsúly) 58 győzelemmel (hat vereség és két döntetlen mellett), köztük 38 K. O. – T. K. O.-sikerrel fejezte be a karrierjét.

Bradley kétszer is padlót fogott Pacquiao ellen

A MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik