Profi boksz: először végezték ki Kingpint - Joshua-kiütés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 00:02
null
Már a második menet közepén vége lett a WBC nemzetközi bajnoki övéért kiírt összecsapásnak (Fotó: Reuters)
A várakozásoknak megfelelően nem okozott gondot a volt világbajnoki kihívó Kevin Johnson legyőzése a legnagyobb brit nehézsúlyú reménységnek tartott Anthony Joshuának. Arra azonban kevesen számítottak, hogy már a második menet közepén vége lesz a WBC nemzetközi bajnoki övéért kiírt összecsapásnak.

A londoni O2 Arénában megrendezett szombat éjszakai címmérkőzés gyakorlatilag már az első menetben eldőlt, Joshua az etapban kétszer is padlóztatta amerikai ellenfelét, akit a gong mentett meg – időlegesen – a leléptetéstől.

A második felvonásban viszont már pont került a találkozó végére, a Kingpinnek becézett versenyzőt a mérkőzésvezető megkímélte a tényleges kiütéstől, és technikai K. O.-t hirdetett ki.

A 2012-ben olimpiai bajnok brit 13. hivatásos mérkőzésén a 13. idő előtti győzelmét könyvelte el (egyik meccs sem tartott tovább három menetnél), a védekezőspecialista Johnson (29–7–1, 14) pedig elszenvedte karrierje első K. O.-vereségét. Az amerikai egyhuzamban negyedszer maradt alul.

A 198 centis Joshua – aki lassan világbajnoki címmérkőzés közelébe kerülhet – legközelebb július 18-án lép szorítóba.

A walesi Lee Selby több mint két éven át tartó uralkodást követően letaszította trónjáról az IBF pehelysúlyú profi ökölvívó világbajnokát, Jevgenyij Gradovicsot. A 28 éves orosz bunyós szombaton este Londonban húzott kesztyűt, ellenfele pedig a korábbi brit és nemzetközösségi, valamint Európa-bajnok Selby volt. A találkozón a jobban mozgó és pontosabb kihívó szinte állva hagyta a világbajnokot, akinek gondjait tetézte, hogy megsérült a jobb szeme, amelynek következtében a 8. menet elején le is állították az összecsapást, és jöhetett a pontozás. A technikai döntés végül Selbynek kedvezett, aki 79:73, 80:72, 79:73 arányú pontozással elhódította a világbajnoki címet.

Sikerrel védte meg első ízben tavaly december végén begyűjtött WBC könnyűsúlyú világbajnoki címét Jorge Linares, miután a szombat esti londoni gálán legyőzte Kevin Mitchellt. A találkozó ötödik menetéig úgy tűnt, el tudja kerülni a kritikus szituációkat a venezuelai címvédő, azonban az említett etapban Mitchell betalált, Linares pedig a padlón találta magát. A számolást követően a világbajnok relatíve gyorsan visszajött a meccsbe, Mitchell pedig előbb megsérült az arcán, majd a 10. felvonásban Linares le is ütötte szó szerint több sebből vérző, és brutálisan feldagadt szemöldökű brit riválisát, akit a vezetőbíró ki is számolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik