Profi boksz: decemberi csúcsmérkőzés a világ egyik legjobbjával

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 09:59
null
„Canelo” több mint egy év után tér vissza, a britek nagyközépsúlyú világbajnokával küzd meg (Fotó: AFP)
A világ jelenlegi legjobb bokszolójának tartott mexikói Saúl „Canelo” Álvarez több mint egy év után igazi csúcsmérkőzésen tér vissza a kötelek közé, decemberben ugyanis a britek nagyközépsúlyú világbajnokával, Callum Smithszel csap össze.

 

 

A 30 éves közép-amerikai sztár közösségi oldalán jelentette be, hogy december 19-én rendezik meg a meccset egy – jelenleg még nem ismert – amerikai helyszínen.

Álvarez és Smith, a Bokszvilágszövetség (WBA) regnáló bajnoka egyaránt tavaly novemberben bokszolt utoljára, azóta a koronavírus-járvány miatt egyiküknek sem volt lehetősége ringbe szállni, most viszont a mexikói tájékoztatása szerint elhárultak az akadályok.

A szakírók szinte egybehangzó véleménye szerint Álvarez jelenleg súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbja. A látványos bokszra képes öklöző 56 eddigi profi meccséből csupán egyet veszített el, azt is a legendás Floyd Mayweather Jr. ellen megosztott pontozással, 2013-ban. A mexikói négy súlycsoportban – nagyváltó-, közép-, nagyközép- és félnehézsúlyban – volt már világbajnok. Legutóbb Szergej Kovaljovot, a Bokszvilágszervezet (WBO) akkori félnehézsúlyú világbajnokát ütötte ki.

Smitht a nagyközépsúly legjobbjaként tartják számon. A szintén 30 éves brit sportoló hibátlan mérleggel áll a profik között, mind a 27 meccsén győzött és a WBA mellett a Bokszvilágtanács (WBC) vb-övét is birtokolja, Álvarez ellen viszont csak előbbit teszi kockára.

„Amióta világbajnok vagyok, egy igazán nagy meccsre vártam, és boldog vagyok, hogy ezekben a nehéz időkben sikerült a rajongók számára egy olyan meccset összehozni, melyen a súlycsoport két legjobbja találkozik” – kommentálta a mérkőzés hírét Smith.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik