Profi boksz: Brook helytállt, de nem bírt Golovkinnal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.11. 01:09
null
Brook helytállt, de nem bírt Golovkinnal (Fotó: Action Images)
Látványos, kifejezetten közönségszórakoztató mérkőzést vívott egymással szombaton késő éjszaka a londoni O2 Arénában a WBC, IBF és IBO középsúlyú világbajnoki öveit kockára tevő Gennagyij Golovkin, és a váltósúlyból fellépő, ott IBF vb-övet szerző Kell Brook.

 

A találkozót megelőzően a szurkolók és a szakértők többsége is egyértelműen a kazah világelső mellett tette le a voksát, csak kevesen adtak esélyt – nagyrészt a fizikai hátránya miatt – a brit öklözőnek.

A nyitó menet első felében még úgy tűnt, a Golovkin gyors kiütéses győzelmét prognosztizálóknak lesz igaza, miután a címvédő több kemény találatot is mért Brookra, azonban a felvonás végére magára talált a kihívó, és bátor ellentámadásokat vezetve jelezte, nem feltett kezekkel érkezett az összecsapásra.

A második menetben a helyi publikum legnagyobb örömére Brook tűnt jobbnak, azonban ahogy arra számítani lehetett, Golovkin egyre nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére, akinek ráadásul megsérült a jobb szeme, ami egyértelműen zavarta.

Az 5. etapban látványosan fokozódott a Golovkin-presszió (közben a sheffieldi bunyós sérülése – a hírek szerint csonttörésről lehet szó – is súlyosbodott), amelynek Brook edzője vetett véget azzal, hogy bedobta a törölközőt. Golovkin ezzel a sikerrel megvédte címeit, és 36 hivatásos összecsapás után is makulátlan rekorddal rendelkezik.

profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik