Profi boksz: Amir Khan 39 másodperces meccsel tért vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.22. 11:56
null
Amir Khan rögtön a közepébe vágott (Fotó: AFP)
Majdnem két évvel legutóbbi mérkőzése – a Saúl Canelo Álvareztől elszenvedett súlyos veresége – után ismét kötelek közé lépett Amir Khan brit ökölvívó, akinek mindössze 39 másodpercre volt szüksége a kanadai Phil Lo Greco legyőzésére.

A villámgyors meccseiről híres, 31 éves Khan (32–4, 20 KO) Liverpoolban tért vissza, s a váltósúlyban megrendezett, eredetileg 12 menetesre kiírt összecsapáson a 33 éves Lo Greco (28–4, 15 KO) volt az ellenfele. A kanadai öt éve még tíz menetet bírt Shawn Porter ellen, ezért nem lehetett gyors meccsre számítani.

Ehhez képest mégis pillanatokon belül lezárult, miután Khan előbb egy fejre mért jobbossal padlóra küldte riválisát az első felvonás elején, majd a számolást követően is megsorozta az ellenállásra képtelen Lo Grecót. A vezetőbíró mindössze 39 másodperccel a nyitó gong után technikai KO-val le is léptette a kanadait.

Khan a meccs után kijelentette, visszatért, és világbajnoki övre vágyik. A váltósúlyban jelenleg Keith Thurman a WBC és a WBA, Errol Spence az IBF, Jeff Horn pedig a WBO címvédője. Következő ellenfele a brit Kell Brook lehet.

A MECCS

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik