HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.11.11 08:25 Frissítve: 2018.11.11 12:11

Profi boksz: a vitathatatlan bajnok brutális KO-val védte meg címeit – videó

Olekszandr Uszik, négy nemzetközi ökölvívó-világszervezet cirkálósúlyú ukrán bajnoka megvédte világbajnoki címeit a brit Tony Bellew elleni mérkőzésen a Manchesterben szombat este rendezett profiboksz-gálán.

Tony Bellew (balra) Uszik balhorogjától padlót fogott a nyolcadik menetben (Fotó: Getty Images)

 

A négy nagy ökölvívó-világszövetség (WBC, WBO, WBA, IBF) világbajnoki övét birtokló 31 éves ukrán öklöző a nyolcadik menetben kiütötte ellenfelét, és ezzel megőrizte veretlenségét tizenhatodik profi mérkőzésén, és egyben a cirkálósúly „vitathatatlan” bajnoki címét is, amelyet július óta birtokolt.

A nehézsúlyból cirkálósúlyba visszatért brit keményen küzdött, az első két menetben aktívabb volt a sokkal esélyesebbnek tartott ellenfelénél, de a későbbi menetekben az ukrán klasszis átvette az irányítást. Terry O'Connor brit mérkőzésvezető a nyolcadik menetben végett vetett a meccsnek, miután a brit padlót fogott az ukrán hatalmas balhorogjától, és – a bíró megítélése szerint – nem tudta folytatni a harcot.


A meccs után a 35 éves brit ökölvívó, aki eddig 30 győzelemmel, két vereséggel és egy döntetlennel büszkélkedett, bejelentette, hogy befejezi profi ökölvívó-pályafutását. Hozzátette, hogy mindent megtett a győzelemért, de ellenfele egyértelműen jobb volt nála. Mint mondta, sosem állt még szorítóban ilyen kemény bokszolóval.

Olekszandr Uszik az első profi bokszoló a világon, aki egyszerre mind a négy nagy világszervezet bajnoki övét birtokolja. A krími születésű Uszik korábban nem rejtette véka alá, hogy nehézsúlyban kívánja folytatni pályafutását, és ki akarja hívni a brit Anthony Joshuát, aki ugyancsak négy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) bajnoki övét tudhatja magáénak. Uszik amatőrként nehézsúlyban szerzett aranyérmet 2012-ben a londoni olimpiai játékokon.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.

2018.11.07 19:36:15

Ökölvívás nemzetisport.hu

Sajtóhírek szerint a pénzdíja megközelítheti a Manny Pacquiao ellen kapottat.