MTI/NSO 2018.11.11 08:25 Frissítve: 2018.11.11 12:11

Profi boksz: a vitathatatlan bajnok brutális KO-val védte meg címeit – videó

Olekszandr Uszik, négy nemzetközi ökölvívó-világszervezet cirkálósúlyú ukrán bajnoka megvédte világbajnoki címeit a brit Tony Bellew elleni mérkőzésen a Manchesterben szombat este rendezett profiboksz-gálán.

Tony Bellew (balra) Uszik balhorogjától padlót fogott a nyolcadik menetben (Fotó: Getty Images)

 

A négy nagy ökölvívó-világszövetség (WBC, WBO, WBA, IBF) világbajnoki övét birtokló 31 éves ukrán öklöző a nyolcadik menetben kiütötte ellenfelét, és ezzel megőrizte veretlenségét tizenhatodik profi mérkőzésén, és egyben a cirkálósúly „vitathatatlan” bajnoki címét is, amelyet július óta birtokolt.

A nehézsúlyból cirkálósúlyba visszatért brit keményen küzdött, az első két menetben aktívabb volt a sokkal esélyesebbnek tartott ellenfelénél, de a későbbi menetekben az ukrán klasszis átvette az irányítást. Terry O'Connor brit mérkőzésvezető a nyolcadik menetben végett vetett a meccsnek, miután a brit padlót fogott az ukrán hatalmas balhorogjától, és – a bíró megítélése szerint – nem tudta folytatni a harcot.


A meccs után a 35 éves brit ökölvívó, aki eddig 30 győzelemmel, két vereséggel és egy döntetlennel büszkélkedett, bejelentette, hogy befejezi profi ökölvívó-pályafutását. Hozzátette, hogy mindent megtett a győzelemért, de ellenfele egyértelműen jobb volt nála. Mint mondta, sosem állt még szorítóban ilyen kemény bokszolóval.

Olekszandr Uszik az első profi bokszoló a világon, aki egyszerre mind a négy nagy világszervezet bajnoki övét birtokolja. A krími születésű Uszik korábban nem rejtette véka alá, hogy nehézsúlyban kívánja folytatni pályafutását, és ki akarja hívni a brit Anthony Joshuát, aki ugyancsak négy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) bajnoki övét tudhatja magáénak. Uszik amatőrként nehézsúlyban szerzett aranyérmet 2012-ben a londoni olimpiai játékokon.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.