Profi boksz: a Sport1 adja itthon a Mayweather-Pacquiaót

Vágólapra másolva!
2015.03.31. 10:19
Magyarországon a Sport1 közvetíti élőben az évszázad bokszmérkőzését, a Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapást. A találkozót május 2-án rendezik meg Las Vegasban.  

Amerikai becslések szerint akár 400 millió dolláros díjalap is összejöhet a Floyd Mayweather–Manny Pacquiao mérkőzésen. A két bokszoló szóban évek óta laposra verte egymást, május 2-án azonban végre az öklöké lesz a főszerep: Las Vegasban összemérik az erejüket, nyugodtan mondhatjuk, az évszázad mérkőzésén. Az elmúlt tíz évben ők ketten váltogatták egymást a súlycsoportok független világranglista élén, most viszont váltósúlyban eldöntik, a valóságban melyikük a jobb. Mayweather a WBA és a WBC, Pacquiao pedig a WBO övét teszi kockára, de a tét ennél sokkal nagyobb. Az, hogy ki nevezheti magát joggal az elmúlt évtized legjobb profi ökölvívójának.

A Sport Tv jóvoltából a történelmi jelentőségű ütközetet Magyarországon is élőben lehet nyomon követni. A magyar idő szerint május 3-án hajnalban rendezendő gálán már az előmeccsek is élőben kerülnek képernyőre, de a fő attrakciót minden kétséget kizáróan Mayweather (47-0, 26 K. O.-T. K. O.) és Pacquiao (57-5-2, 38) csatája jelenti majd – írja a sport1tv.hu.

Több mint öt éve próbálják tető alá hozni a mérkőzést, az érdekek azonban csak az idén „találkoztak". A bevételen 60-40 százalékban osztoznak (Mayweather kapja a nagyobb részt), a televíziós nézettség vélhetően minden rekordot megdönt, az összes belépőjegy és vegasi hotelszoba pillanatok alatt gazdára talált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik