Ökölvívás: történelmi visszatérés? Vladimir Klicsko nem zárja ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 14:06
A sporttörténelem (de legalábbis az ökölvívásé) egyik legnagyobb visszatérése lenne, ha Vladimir Klicsko újra szorítóba lépne. A korábbi nehézsúlyú világbajnok nem tartja kizártnak, hogy újra bokszkesztyűt húzzon.



„Valami rendkívüli, hihetetlen dolognak kell történnie – mondta az amerikai Fox televíziós csatornának Vladimir Klicsko a visszatérésével kapcsolatban. – Még jó formában vagyok, de nem tudom, meddig vagyok képes ezt fenntartani.”

A 42 éves ukrán bokszoló 69 profi mérkőzésen 64 győzelmet (53 KO) aratott, 2017 augusztusában jelentette be, hogy visszavonul. 1994-ben az amerikai George Foreman 45 évesen lett minden idők legidősebb profi világbajnoka, majd egy évvel később megvédte címét.

„Csodálatos lenne megdönteni a rekordot és a legidősebb nehézsúlyú bajnoknak lenni – tette hozzá Vladimir Klicsko, aki beszélt bátyjával, Vitalijjal való kapcsolatukról is. – Sosem volt kérdés, hogy szorítóba lépünk-e egymás ellen. Tudtuk, hogy bárki nyerne, az is vesztes lenne. Megígértük édesanyánknak, hogy nem harcolunk egymás ellen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik