Ökölvívás: többen is megvédték címüket a tucsoni profi gálán

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 13:09
null
Nakatani Dzsunto megvédte címét (Fotó: Getty Images)
Légsúlyban a japán Nakatani Dzsunto, nagypehelysúlyban pedig a mexikói Óscar Valdez védte meg világbajnoki címét pénteken az amerikai Tucsonban rendezett profi ökölvívógálán.


A 23 éves Nakatani Dzsunto tavaly novemberben a fülöp-szigeteki Giemel Magramo legyőzésével szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki övét, és pénteken első címvédésére készült a Puerto Ricó-i Ángel Acosta ellen. A 12 menetesre kiírt találkozón a japán bokszoló az első menettől irányított, pontos ütéseivel riválisa nem tudott mit kezdeni. A meccs alig három menetig tartott, mivel Magramónak eltört az orra, ezért a ringorvos a negyedik menetben nem engedte tovább a küzdelmet.

Nakatani először öklözött Japánon kívül, és mostani győzelmével 22. profi meccsén is megőrizte hibátlan mérlegét.

Nagypehelysúlyban a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki címe volt a tét az arizonai városban, ahol a 30 éves Valdeznek – karrierje 30. profi meccsén – az eddig hozzá hasonlóan százszázalékos mérlegű brazil Robson Conceicao (16 mérkőzés/16 győzelem) ellen kellett ringbe lépnie.

A mexikói sportoló évekig a WBO pehelysúlyú bajnoka volt, majd az idén súlycsoportot váltott és februárban Miguel Berchelttől hódította el az övet, melyet most megőrzött, igaz, vitatható pontozással. A kiélezett csata végén Valdez arca tele volt sérülésekkel, a brazil pedig nyilatkozatában egyértelműen magát gondolta győztesnek, a pontozóknál azonban egyhangúlag a mexikói nyert (117–110, 115–112, 115–112).
A mérkőzés nemcsak a pontozás miatt váltott ki indulatokat, hanem az előzményei miatt is, mivel néhány nappal előtte Valdez fennakadt egy doppingteszten, miután serkentőszer nyomaira bukkantak a mintájában, mégis megkapta az engedélyt a szereplésre.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik