Ökölvívás: Pacquiao ausztrál kihívóval csap össze áprilisban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.11. 10:57
Manny Pacquiao április 23-án az ausztrál Jeff Horn ellen védheti meg a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki övét.

A Fülöp-szigeteki ökölvívó újabb meccsének helyszíne még bizonytalan. Amint a két bokszoló menedzserei szerdán jelezték, a céljuk az, hogy Ausztráliában, egy nagy szabadtéri stadionban rendezzék meg az összecsapást, ám ha erre nem lesz mód, több más ország – köztük az Egyesült Államok – is szóba jöhet házigazdaként.

A 38 éves Pacquiao tavaly áprilisban, Timothy Bradley elleni sikerét követően bejelentette a visszavonulását, ám hamar változtatott a tervén és novemberben már címmeccset vívott az amerikai Jessie Vargas ellen. Az őszi 12 menetes csatát egyhangú pontozással megnyerte, és elhódította a WBO övét. A pályafutása során nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok klasszisnak az áprilisi lesz karrierje 68. profi mérkőzése, az eddigieken 59 győzelem, két döntetlen és hat vereség a mérlege.

A Fülöp-szigeteki legendánál tíz évvel fiatalabb Jeff Horn 17 profi ütközetén még nem maradt alul (16 győzelem, 1 döntetlen). Kihívói státuszát annak köszönheti, hogy második a WBO rangsorában.

„A legutóbbi meccsein láttam néhány gyengeséget a bokszában. Tudom, mik ezek, ezért is gondolom, hogy le tudom győzni” – mondta magabiztosan Horn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik