Ökölvívás: most azt mondják, mégis lesz harmadik Tyson-Holyfield meccs

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 14:28
null
Előbb tagadta, egy napra rá mégis bejelentette, hogy megmérkőzik Holyfielddel… (Fotó: AFP)
Alig egy nappal a tagadó nyilatkozat után maga Mike Tyson jelentette be, hogy harmadszor is bokszolni fog Evander Holyfielddel – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

Az MTI azt írja, az amerikai profi nehézsúlyú ökölvívó egy szálloda Instagram-oldalának nyilatkozva közölte, hogy egykoron szintén vitathatatlan világbajnok honfitársával – csaknem negyedszázaddal első két ütközetüket követően – idén május 29-én harmadszor is megmérkőznek a szorítóban.

Az 54 éves Tyson helyszínről nem beszélt, a profi boksszal foglalkozó honlapok azonban biztosra veszik, hogy a miami Hard Rock Stadionban csatázhatnak a felek.

Korábban az 58 esztendős Holyfield menedzsere még arról beszélt, hogy kútba esett a mérkőzés, mert Tysonék kevesellték a 25 millió dolláros fellépti díjat.

„Tájékoztatni akarok mindenkit, hogy a harcra Holyfielddel sor kerül" – mondta most az MTI által idézett Tyson.

Az egykor klasszis bokszolók 1996-ban és 1997-ben mérkőztek meg egymással, és mindkét alkalommal Holyfield nyert, először kiütéssel, másodszor pedig leléptetéssel, miután Tyson kiharapott egy darabot a füléből – idézte fel a távirati iroda.

Tyson profi karrierje alatt 50 győzelmet aratott (44 meccsét kiütéssel nyerte), és hat vereséget szenvedett. Legutóbb tavaly novemberben a hivatásos ökölvívás történetének egy korábbi szintén kiemelkedő képviselőjével, Roy Jones Jr.-ral bokszolt, nyolcmenetes találkozójuk döntetlennel zárult.

Holyfield, aki annak idején félnehézsúlyban is begyűjtötte az összes nagy világszervezet vb-övét, 57 mérkőzést vívott profi pályafutása alatt, mérlege 44 győzelem (29 KO), 10 vereség és két döntetlen. Legutóbb 2011-ben lépett ringbe, hivatalosan pedig 2014-ben jelentette be visszavonulását – tette hozzá az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik