Ökölvívás: Mike Tyson nem vállal puszta kezes bokszot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 18:23
null
Tyson jól fizető ajánlatra mondott nemet (Fotó: AFP)
Tizennyolcmillió dolláros ajánlatot utasított vissza Mike Tyson korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, aki áprilisban jelentette be, hogy 53 évesen újrakezdte az edzéseket és kész megint szorítóba lépni.

Az amerikai sportember kijelentette: olyan meccsen akar ringbe szállni, amelyet a profi boksz, nem pedig a puszta kezes ökölvívás szabályai szerint rendeznek. Márpedig a 18 milliós ajánlat ez utóbbira vonatkozott, és a Globo televízió jelentése szerint Tyson a brazil ketrecharcossal, a 43 éves Wanderlei Silvával csapott volna össze a szokványos bokszkesztyű helyett az MMA-ban, a kevert harcművészetben használt ujjatlan kesztyűt viselve.

Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert – 44-et KO-val –, és hatszor szenvedett vereséget. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, és valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig. Eddigi utolsó profi meccsét éppen tizenöt éve, 2005. június 11-én vívta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik