Ökölvívás: közös amatőr-profi gála Erdei támogatásával

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.19. 15:16
Idén tíz különleges ökölvívógálát rendez a Feja Box Promotion, melynek eseményein amatőrök és profik is kötelek közé lépnek, először szombaton, Vecsésen.

A sorozatot felvezető keddi, vecsési sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szombaton a Grassalkovich Általános Iskolában 17 órakor kezdődik a program, amelynek során a magyar amatőr válogatott Szerbia legjobbjaival mérkőzik meg, s ezen kívül a kilátogatók tíz profi mérkőzést tekinthetnek majd meg.

Feja Tibor, a Feja Box tulajdonosa kijelentette, büszke arra, hogy a Magyar Ökölvívó-szakszövetség és annak elnöke, Erdei Zsolt támogatását is élvezi a rendezvénysorozat, melynek keretében az amatőr válogatott a szerb mellett összecsaphat majd többek között az ukrán, az angol, és a német nemzeti csapattal.

A promóter reményét fejezte ki, hogy ezek a rendezvények olyan sikeresek lesznek, hogy egy idő után már „A bokszgálák” néven emlegetik majd.

A sajtóeseményen Erdei Zsolt előbb arra tért ki, hogy örömmel fogadta Feja Tibor tavalyi első megkeresését, mert – mint mondta – minden olyan erőfeszítés, amely a hazai boksz népszerűsítését szolgálja a szövetség alapvető érdeke.

„A ringben – nekem elhihetik – nincsen amatőr, vagy profi pofon, ott csak az ellenfél van, na meg az addig elvégzett munka. De azt nagyon fontosnak tartom, hogy a két szakág kölcsönös respektje szempontjából meglegyen a harmonikus együttműködés" – nyilatkozta Erdei Zsolt.

Házigazdaként Seres Attila, a Vecsési SE vezetője jelezte, hogy a válogatott viadaltól is sokat vár az eseményen, melyre szerinte nagyszámú érdeklődő látogat majd ki, főleg azért, mert Vecsésen korábban még nem volt profi bokszmérkőzés. Seres aktív szerepet vállal a gálák amatőr meccseinek háttérszervezésében, és a külföldi válogatottak Magyarországra hozatalában.

A rendezvénysorozat a tervek szerint márciusban Kókán és Kistarcsán folytatódik, májusban Sülysápon, júniusban Nagyvenyimben, szeptemberben Békéscsabán, októberben újra Kistarcsán, novemberben ismét Vecsésen, decemberben pedig Dunaújvárosban kerül sor ökölvívógálára a Feja Box Promotion szervezésében. A tizedik meglepetésgála lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik