Ökölvívás: Joshuának muszáj Povetkinnel bokszolnia, mert…

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.26. 13:38
A Bokszvilágszövetség (WBA) egy napot adott nehézsúlyú szupervilágbajnokának, Anthony Joshuának arra, hogy kötelezettséget vállaljon egy Alekszandr Povetkin elleni címmérkőzésre, ellenkező esetben elveszi tőle az övét.

Az egyik legnagyobb profi szervezet vezetője kedden arról beszélt, hogy a brit ökölvívó menedzsmentjének elég ideje volt megállapodni Povetkinnel, vagy egy címegyesítő mérkőzésről az amerikai Deontay Wilderrel, a Bokszvilágtanács (WBC) címvédőjével, ám ezek egyike sem valósult meg. Gilberto Mendoza jelezte, hogy egy hónap plusz türelmi időt adtak erre az angol sportolónak, ami lejárt, így mostantól már kötelezik a bajnokot, hogy legközelebb az orosz nehézsúlyúval küzdjön meg.

A 21 profi mérkőzés után is százszázalékos mérleggel álló Joshua és csapata a Wilder elleni csatát szerette volna leszervezni, de az amerikai sportoló képviselői nem fogadták el az ajánlatukat.

Povetkin tavaly decemberben a román Christian Hammer kiütését követően lépett elő a WBA hivatalos nehézsúlyú kihívójává, így vélhetően hamarosan megküzdhet majd Joshuával, és visszaszerezheti a vb-övet, amelyet 2011 és 2013 között birtokolt, mielőtt Vladimir Klicskótól kikapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik