Ökölvívás: így edz a visszatérésre készülő, 57 éves Holyfield – videó

Vágólapra másolva!
2020.05.24. 14:01
null
Evander Holyfield egyre jobb formában (Fotó: AFP)
Az Instagram-oldalára feltöltött videofilmmel is igazolni kívánta Evander Holyfield egykori profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, hogy komolyan gondolja visszatérését a ringbe.

Az 57 éves amerikai sportember kifogástalan állapotban van, korát meghazudtolóan „szálkás" és mozgásán egyáltalán nem látszik, hogy nemrég kezdte újra az intenzívebb edzéseket. Visszatérésében segíti honfitársa, a korábbi félnehézsúlyú világbajnok, Antonio Tarver, illetve a királykategóriában sokáig egyeduralkodó, a boksztól három évvel ezelőtt visszavonult ukrán Vlagyimir (Volodimir) Klicsko is.


Holyfield leginkább régi nagy riválisával, a szintén élő bokszlegendának számító honfitárssal, Mike Tysonnal szeretne bemutatkozó mérkőzést vívni. Az 53 éves Tyson áprilisban jelentette be, hogy visszatér a szorítóba, Holyfield pedig egy héttel ezelőtt azt közölte, hogy már zajlottak tárgyalások az ő, valamint Tyson menedzsmentje között kettejük esetleges harmadik összecsapásáról.

Először 1996-ban találkoztak, akkor Holyfield kiütéssel nyert. Az 1997-es mérkőzésükön leléptették Tysont, mivel a csata hevében riválisa fülébe harapott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik