HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.09.06 19:00 Frissítve: 2016.09.06 21:07

Ökölvívás: ifj. Balzsay Károly lett a szövetségi kapitány

Kedden megtartotta az olimpia utáni első elnökségi ülését a Magyar Ökölvívó-szövetség vezérkara. Előbb megtárgyalták, majd elfogadták Kovács László szövetségi kapitány beszámolóját és értékelését az olimpiai ciklusban végzett munkáról, annak eredményeiről.

 

Ezt követően meghatározták, majd elfogadták a sportág eredményességének visszaállítása érdekében teendő parancsolóan szükséges és elodázhatatlan feladatokat. Ezek között kiemelten szem előtt tartják a megalkuvás nélküli folyamatos központi edzőtáboroztatást. Erős controlling rendszer bevezetésére kerül sor, amely azonnali visszaigazolást ad a szakembereknek a kijelölt szakmai munka helyességéről vagy esetleges helytelenségéről.

Bevezetik az ifjúságiak részére az ösztönzőrendszert, melytől azt várják, hogy kellő megtartó erőt biztosít. Ezen kívül egyéni menedzselésen keresztül életpálya modellt kívánnak nyújtani a legrátermettebb és legtehetségesebb fiataloknak. A megújulás érdekében felállított szempontok és tervek között az edzőképzés fejlesztése örökzöldnek számít.

 

„Mindig is szerettem a kihívásokat”

 

Mindig is szerettem a kihívásokat
„Mindig is szerettem a kihívásokat, nem hiszem, hogy bátorság dolga ez a vállalás, sokkal inkább a tenni akarásé. Szemléletváltásra van szüksége mindenkinek a magyar ökölvívásban, a versenyzőktől kezdve a klubedzőkig. Nagyon bízom benne, hogy két éves szívós munkával fel tudunk zárkózni és megközelítjük az erős nemzetközi szintet. Kőkemény feladat, amihez koncentrált felkészülésre lesz szükség ahhoz, hogy 2020-ra mindenki számára elfogadható eredményt érjünk el” – mondta ifj. Balzsay Károly.

Mivel dr.Kovács László két ciklus letöltése után (2009.  január 1-től állt a sportág szakmai vezetésének élén) időközben már beadta lemondását, a MÖSZ elnökségének új helyzettel kellett szembe néznie. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnökének előterjesztését az elnökség egyhangúlag támogatta. Ahogy Csötönyi fogalmazott, „ambiciózus fiatalokkal töltötték fel a szövetség szakmai vezetését.”

A szövetségi kapitányi posztot ifj. Balzsay Károly veszi át. Balzsay 37 éves, Eb-ezüstérmes (2002), WBO nagyközépsúlyú világbajnok. A nagy világversenyeken segítője Erdei Zsolt lesz. Kovács László a jövőben a szakmai igazgatói feladatokat látja el, teendői között a szakmai tervek kialakítása, az egyesületek szakmai munkájának ellenőrzése, a sportágfejlesztési program irányítása szerepel majd.

Új arcok kerültek a női válogatottak élére is. Edzőként mindenképpen új a Kovács Mária-Ancsin Katalin páros, akik idén még az olimpiai kvóta megszerzéséért versenyeztek. Kovács Mária kétszeres világ és négyszeres Európa-bajnok a felnőtt női válogatott vezető edzője lett, míg a korábbi Eb bronzérmes Ancsin Katalin az utánpótlás vezető edzője lett. Szaktanácsadóként id. Balzsay Károly segíti a munkájukat.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.

2018.11.07 19:36:15

Ökölvívás nemzetisport.hu

Sajtóhírek szerint a pénzdíja megközelítheti a Manny Pacquiao ellen kapottat.