HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.09.06 19:00 Frissítve: 2016.09.06 21:07

Ökölvívás: ifj. Balzsay Károly lett a szövetségi kapitány

Kedden megtartotta az olimpia utáni első elnökségi ülését a Magyar Ökölvívó-szövetség vezérkara. Előbb megtárgyalták, majd elfogadták Kovács László szövetségi kapitány beszámolóját és értékelését az olimpiai ciklusban végzett munkáról, annak eredményeiről.

HIRDETÉS

 

Ezt követően meghatározták, majd elfogadták a sportág eredményességének visszaállítása érdekében teendő parancsolóan szükséges és elodázhatatlan feladatokat. Ezek között kiemelten szem előtt tartják a megalkuvás nélküli folyamatos központi edzőtáboroztatást. Erős controlling rendszer bevezetésére kerül sor, amely azonnali visszaigazolást ad a szakembereknek a kijelölt szakmai munka helyességéről vagy esetleges helytelenségéről.

Bevezetik az ifjúságiak részére az ösztönzőrendszert, melytől azt várják, hogy kellő megtartó erőt biztosít. Ezen kívül egyéni menedzselésen keresztül életpálya modellt kívánnak nyújtani a legrátermettebb és legtehetségesebb fiataloknak. A megújulás érdekében felállított szempontok és tervek között az edzőképzés fejlesztése örökzöldnek számít.

 

„Mindig is szerettem a kihívásokat”

 

Mindig is szerettem a kihívásokat
„Mindig is szerettem a kihívásokat, nem hiszem, hogy bátorság dolga ez a vállalás, sokkal inkább a tenni akarásé. Szemléletváltásra van szüksége mindenkinek a magyar ökölvívásban, a versenyzőktől kezdve a klubedzőkig. Nagyon bízom benne, hogy két éves szívós munkával fel tudunk zárkózni és megközelítjük az erős nemzetközi szintet. Kőkemény feladat, amihez koncentrált felkészülésre lesz szükség ahhoz, hogy 2020-ra mindenki számára elfogadható eredményt érjünk el” – mondta ifj. Balzsay Károly.

Mivel dr.Kovács László két ciklus letöltése után (2009.  január 1-től állt a sportág szakmai vezetésének élén) időközben már beadta lemondását, a MÖSZ elnökségének új helyzettel kellett szembe néznie. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnökének előterjesztését az elnökség egyhangúlag támogatta. Ahogy Csötönyi fogalmazott, „ambiciózus fiatalokkal töltötték fel a szövetség szakmai vezetését.”

A szövetségi kapitányi posztot ifj. Balzsay Károly veszi át. Balzsay 37 éves, Eb-ezüstérmes (2002), WBO nagyközépsúlyú világbajnok. A nagy világversenyeken segítője Erdei Zsolt lesz. Kovács László a jövőben a szakmai igazgatói feladatokat látja el, teendői között a szakmai tervek kialakítása, az egyesületek szakmai munkájának ellenőrzése, a sportágfejlesztési program irányítása szerepel majd.

Új arcok kerültek a női válogatottak élére is. Edzőként mindenképpen új a Kovács Mária-Ancsin Katalin páros, akik idén még az olimpiai kvóta megszerzéséért versenyeztek. Kovács Mária kétszeres világ és négyszeres Európa-bajnok a felnőtt női válogatott vezető edzője lett, míg a korábbi Eb bronzérmes Ancsin Katalin az utánpótlás vezető edzője lett. Szaktanácsadóként id. Balzsay Károly segíti a munkájukat.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.03.30 18:45:34

Ökölvívás THURY GÁBOR

A WBA és az IBF brit világbajnoka címegyesítő mérkőzésen csap össze a WBO új-zélandi bajnokával.

2018.02.21 12:32:37

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

DDD a britek új(abb) nehézsúlyú reménysége • Profinak állt egy komplett „olimpiai dobogó”.

2018.01.18 23:51:43

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az idei ifjúsági Eb egyetlen magyar érmét, egy ezüstöt hozó Bernáth István a hajdúhadházi cigánysoron – ahogy arrafelé mondják, a »vasúton túl« – mélyszegénységben él.

2018.01.13 22:58:27

Ökölvívás DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Amikor külföldi edzők, sportszakemberek, sportújságírók úgy-ahogy megismerkednek a magyar sportközélettel, igen gyakran vetik fel, hogy mi egészen jellegzetes módon folyton a múltban élünk. Szerintem van erre magyarázat, mégpedig épp az, hogy végre szeretnénk megtudni, mi is történt velünk.

2017.11.26 11:40:33

Ökölvívás GY. SZABÓ CSILLA

A Bernáth fiúk már most generációk terheit cipelik a vállukon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS