Ökölvívás: egyhangú pontozás - Vladimir Klicsko megvédte öveit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.26. 08:00
null
Vladimir Klicskót továbbra sem lehet letaszítani a trónról (Fotó: Reuters)
Az ukránok profi nehézsúlyú ökölvívóklasszisa, Vladimir Klicsko egyhangú pontozással legyőzte kihívóját, az eddig veretlen amerikai Bryant Jenningset a Madison Square Gardenben rendezett gálán, ezzel megvédte az IBF-nél, a WBO-nál és a WBA-nél birtokolt világbajnoki övét.

A 39 esztendős Klicsko nem élete formájában bokszolt, az amerikai bunyós rágós falatnak bizonyult, több menetben is megnehezített a dolgát, ám az ukrán öklöző így is egyhangú pontozással (116–111, 116–111, 118–109) nyert.

A Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoka sorozatban 18. alkalommal védte meg címét, amivel Joe Louis (25) és Larry Holmes (20) mögött az örökranglista harmadik helyén áll.

„Jennings nagyon kemény ellenfél, jobb azoknál a bokszolóknál, akikkel az utóbbi időben megküzdöttem. Atletikus, nagyon gyors kezei vannak és remek a lábmunkája. Kemény küzdelemre késztetett, nagy kihívás ellene szorítóba lépni” – dicsérte az amerikait Klicsko, aki 27. világbajnoki címmeccséből a 25.-et nyerte meg.

Az ukrán nem titkolt szándéka, hogy a címvédést követően a negyedik nagy szervezetnél, a WBC-nél (Boksz Világtanács) is világbajnok legyen. Ezt az álmát eddig azért nem válthatta valóra, mert a WBC öve korábban bátyja, az időközben visszavonult Vitalij tulajdonában volt.

A WBC-t irányító Mauricio Sulaiman még novemberben közölte: lehetőséget biztosítanak Klicskónak, hogy megszerezze az ő szövetségük övét is, ez által a négy nagy világszervezet egyesített világbajnokává válhat.

ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik