Ökölvívás: Baranyi kiütötte Barant a budapesti gálán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 21:45
Izgalmas mérkőzést vívott egymással a péntek esti, Budapesten megrendezett Ferobox Event ökölvívógálán Baranyi Richárd és Baran Attila. Előbbi kiütéssel győzött.

A félnehézsúlyú magyar bajnoki eliminációs összecsapást Baran kezdte agresszívabban, de ahogy néhány menet múlva kiderült, Baranyitól sem áll távol a kemény verekedés.

A találkozó a 3. felvonásban pörgött fel, miután Baranyi a menet elején – némileg váratlanul – padlóztatta riválisát. Baran a leütést követően gyorsan felállt, de néhány másodperccel később ismét számolni kellett rá.

Ezt követőn igazi nyíltsisakos verekedést láthatott a publikum, ugyanis Baran visszatámadott, Baranyi pedig felvette az elé dobott kesztyűt. A két bunyós ezekben a másodpercekben sutba dobta a védekezést, és minden erejét a támadásba fektette. A látványos adok-kapokból a pontosabb Baranyi jött ki jobban, ugyanis kb. 1.5 perccel a gong előtt újra leütötte Barant a sarokban, akit azonnal, számolás nélkül le is léptetett Flórián Béla mérkőzésvezető.Baran kezdte agresszívabban, de ahogy néhány menet múlva kiderült, Baranyitól sem áll távol a kemény verekedés.

A találkozó a 3. felvonásban pörgött fel, miután Baranyi a menet elején – némileg váratlanul – padlóztatta riválisát. Baran a leütést követően gyorsan felállt, de néhány másodperccel később ismét számolni kellett rá.

Ezt követőn igazi nyíltsisakos verekedést láthatott a publikum, ugyanis Baran visszatámadott, Baranyi pedig felvette az elé dobott kesztyűt. A két bunyós ezekben a másodpercekben sutba dobta a védekezést, és minden erejét a támadásba fektette. A látványos adok-kapokból a pontosabb Baranyi jött ki jobban, ugyanis kb. 1.5 perccel a gong előtt újra leütötte Barant a sarokban, akit azonnal, számolás nélkül le is léptetett Flórián Béla mérkőzésvezető.

Első ízben tette kockára és védte meg tavaly decemberben begyűjtött nagypehelysúlyú magyar bajnoki címét Kovács Zoltán. A 21 éves nyírpazonyi bunyós a péntek esti Ferobox-gálán Fikó Oszkárral csapott össze, és a publikum egy nem túl szép, de annál feszültebb összecsapást izgulhatott végig.

Kovács már a találkozó elején összeszedett egy első ránézésre súlyosabbnak tűnő sérülést (egy összefejelést következtében felszakadt a jobb szemöldöke), de a vágást – amelyet a ringorvos is megvizsgált – kordában tudta tartani Nagy Lajos edző és segédei. A küzdelmes, eredetileg 10 menetesre kiírt mérkőzés a 8. felvonásban egy váratlan közjáték miatt ért véget, ugyanis az etap közepén, egy összekapaszkodást követően a nyíregyházi Big Boxing Clubot erősítő Kovács földre lökte a kapaszkodó – korábban többször is szabálytalankodó, ezzel riválisát láthatóan felbosszantó – Fikót, aki ráesett a kezére, és ebből kifolyólag képtelen volt folytatni a küzdelmet. A találkozót lepontozták – az esetet vétlen szabálytalanságnak minősítették –, ez pedig Kovácsnak kedvezett, aki 77–74, 78–73, 77–74 arányú egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

Tavaly novemberben emlékezetes összecsapáson bokszolt egymással döntetlent Bozai Gyula és Faur Csaba. A két cirkálósúlyú bunyós pénteken este a Ferobox Event budapesti rendezvényén csapot össze egymással újra, és ezúttal nem maradt kérdőjel az ideiglenes magyar bajnoki címmérkőzés végén.

A találkozót az első percektől a rendkívül motivált Bozai irányította, aki folyamatos, agresszív támadásokkal tartotta nyomás alatt a csütörtöki mérlegelésen túlsúlyosnak bizonyuló Faurt. A 6. menetre egyértelműen elfáradt Faur, akitől Flórián Béla pontot is levont, miután a szentesi bunyós szándékosan kiköpte a fogvédőjét. A következő, azaz a 7. felvonásban aztán padlóra került az elfogyó Faur, akinek ráadásul a bal szemöldöke fel is szakadt. A gyors orvosi vizsgálatot követően akár folytatódhatott is volna a küzdelem, azonban Faur segédei bedobták a törölközőt, ez pedig azt jelentette, hogy Bozai Gyula idő előtti győzelemmel abszolválta a péntek esti mérkőzést.

A gála programjában került sor a Nagy „Lütyő" Imre–Mellár Péter találkozóra is. A 6 menetes könnyűsúlyú összecsapás akciódús küzdelmet hozott, és végül előbbi bunyós pontozásos sikerével zárult.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik