Ökölvívás: augusztusban összecsap Fury és Joshua

Vágólapra másolva!
2021.05.17. 16:56
null
Fury (balra) és Joshua két meccsben állapodtak meg (Fotó: AFP-montázs)
A profi nehézsúlyú ökölvívás egyesített vb-címéért augusztus 14-én csap össze Szaúd-Arábiában a két brit világbajnok, Tyson Fury és Anthony Joshua – erősítette meg a sokáig kérdőjeles időpontot Fury hétfői Twitter-videójában – számolt be róla az MTI.

Az összes fontos szervezet vb-övét birtokló bokszolók mérkőzésére az erre az alkalomra megépülő új stadionban kerülhet sor, de hogy melyik szaúdi városban, arról még nincs információ. Március közepén látott napvilágot a hír, miszerint két meccsre szóló megállapodást kötött egymással Fury és Joshua menedzsmentje. A visszavágót decemberben, esetleg 2022 elején rendezhetik meg.

A 32 éves Fury a WBC-nél, a 31 éves Joshua pedig az IBF-nél, a WBA-nél és a WBO-nál ül a „királykategória” trónján. Előbbi profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg utóbbi mérlegén 24 győzelem és egy vereség szerepel. Címegyesítő mérkőzésükről tavaly májusban kezdődtek a tárgyalások, és angol sajtóértesülések szerint a bokszolók fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. Az első csata bevételén fele-fele arányban osztoznak a felek, míg a visszavágó javadalmazása – az első mérkőzés győztesének kedvező módon – 60:40 százalékos lesz.

Fury eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik