Ökölvívás: Andre Ward simán nyert a Szuper hatok döntőjében

Vágólapra másolva!
2011.12.18. 08:58
null
Ward a trófeával és az övekkel (Fotó: Action Images)
Címkék
Andre Ward nyerte meg a nagyközépsúlyú Szuper hatok tornát, miután Atlantic Cityben egyoldalú mérkőzésen kipontozta Carl Frocht.

 

Az amerikai bunyós az egész találkozó folyamán gyorsabb, aktívabb és sokkal pontosabb volt ellenfelénél, aki számára egyszerűen túl nagy falat volt egy ennyire képzett és ravasz bokszoló legyőzése.

A leütést nem hozó meccset végül a pontozók kicsit szigorúan, 115:113, 115:113 és 118:110 arányban adták Wardnak, aki ezzel meglévő WBA-világbajnoki címe mellett Froch WBC-övét is begyűjtötte. A kétéves sorozat alatt Ward volt az egyetlen bunyós, aki mindegyik meccsét megnyerte, és olyan klasszisokat vert meg, mint Mikkel Kessler, Arthur Abraham vagy Froch, így teljesen megérdemelten győzött a sorozatban és lett ezzel a nagyközépsúly legjobb bokszolója.

„Nagyon meglepett, hogy Froch mennyire lassú. Láttam az Andre Dirrell elleni meccsét, ahol viszonylag jól bokszolt, így úgy véltem, nem lehet túl lassú, mégis lassabb volt, mint hittem. Azért nem kap az ember pontot, ha nyitva hagyja az állát az ütésekre. Így nem lehet bokszolni, hogy azt hiszed, nem ütnek meg. Tartottam magam a stratégiámhoz, nyugodt voltam és behúztam a győzelmet” – nyilatkozta Ward a mérkőzés után.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik