Ökölvívás: Álvarez könnyed sikere – jön a szupermeccs Golovkinnal

Vágólapra másolva!
2017.05.07. 10:34
A mexikói, nagyváltósúlyú profi világbajnok, Saúl Canelo Álvarez (49–1–1, 34 KO/TKO) szombaton egyhangú, fölényes pontozással győzött Paradise-ban honfitársa, Julio César Chávez Jr. (50–3–1, 32) ellen, a mérkőzés után pedig nagy bejelentést tett.

Saúl Canelo Álvarez a papírformának megfelelően nagyon sima győzelmet aratott Julio César Chávez fölött, mindegyik pontozónál 120:108 arányban bizonyult jobbnak.

A mérkőzés után pedig bejelentette, hogy összejön várva várt nagy meccs közte és a középsúly veretlen bajnoka, a 37 meccséből 33-at idő előtt befejező – idén márciusban kilenc év után kellett újra pontozni a meccsén – kazah Gennagyij Golovkin (37–0–0, 34) között.

Az összecsapást szeptember 16-ra tervezik, várhatóan Las Vegas adhat otthont a mérkőzésnek, melynek tétjei a WBA, a WBC, az IBF és az IBO középsúlyú világbajnoki övei lesznek.

Golovkin vendégként jelen volt Álvarez szombati meccsén, és már nyilatkozott is szeptemberi találkozójukról. Annyit mondott, nagyon izgatott, hogy részese lehet egy ilyen drámai show-nak.

Mint ismert, Saúl Álvarez váltósúlyban és kisközépsúlyban több korábbi világbajnokot is legyőzött már (Shane Mosley, Miguel Cotto és Amir Khan is szerepelt az áldozatai között), egyetlen vereségét az azóta már visszavonult Floyd Mayweathertől szenvedte el 2013-ban. Golovkinnal viszont középsúlyban méri össze az erejét, ebben a magasabb súlycsoportban ez lesz az első összecsapása.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik