HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.29 08:24 Frissítve: 2017.10.29 12:06

Ökölvívás: a döntés vitatható, a győzelem nem, Joshua TKO-ja – videó

Mivel eredeti ellenfele, a bolgár Kubrat Pulev vállsérülés miatt nem tudott kiállni, a francia Carlos Takam ellen lépett szorítóba Cardiffban a brit Anthony Joshua (20–0–0, 20 KO/TKO), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Bokszvilágszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka, és 10. menetes TKO-val védte meg a címeit.

HIRDETÉS
Joshua nagy fölényben volt Takam ellen (Fotó: Twitter)

 

Anthony Joshua a mérkőzés nagy részében fölényben bokszolt Carlos Takam ellen, és bár lehet azon vitatkozni, hogy le kellett-e léptetni a 10. menetben az ütéseket sorozatban kapó franciát, mert nem tűnt még védekezésre képtelennek, a brit megérdemelt sikeréhez kétség sem férhet.

Joshua így továbbra is hibátlan, és mind a 20 meccsét KO/TKO-val nyerte meg.

 

 

MENETRŐL MENETRE – ÖSZEFOGLALÓ

Takam az első gongszótól folyamatos mozgásban volt, nem állt meg egy pillanatra sem jóval nagyobb ellenfele előtt, így nem adva esélyt annak, hogy elengedje hatalmas bombáit.

Joshua kedvetlennek tűnt a mérkőzés elején, támadásai lassúnak és pontatlannak bizonyultak, és lábon is rendkívül lomhán mozgott (karrierje legnehezebb súlyával mért be  a szerk.), mondhatni, cammogott Takam után. A nem túl eseménydús nyitó etap után a 2. menetben Takam egy beugrással befejelte Joshua orrát, ami azonnal vérezni kezdett.

A 4. menetben Takam jobb szemöldöke felszakad, majd nem sokkal később egy szűk balhorogtól padlózott a francia. Joshua nem tudta igazán megfogni, viszont a folyamatosan Takam szemébe csordogáló vér jelentősen megnehezítette a dolgát, de a sarokban dolgozó segédek remek munkát végeztek, és többnyire kontroll alatt tudták tartani a vérzést.

A 7. menetben Takam másik szemöldöke is felszakadt, majd a 10. menetben egy Joshua-akciót követően Phil Edwards vezetőbíró kivette Takamot a küzdelemből, és beszüntette a találkozót (TKO).

NSO/profiboksz.hu

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.03.30 18:45:34

Ökölvívás THURY GÁBOR

A WBA és az IBF brit világbajnoka címegyesítő mérkőzésen csap össze a WBO új-zélandi bajnokával.

2018.02.21 12:32:37

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

DDD a britek új(abb) nehézsúlyú reménysége • Profinak állt egy komplett „olimpiai dobogó”.

2018.01.18 23:51:43

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az idei ifjúsági Eb egyetlen magyar érmét, egy ezüstöt hozó Bernáth István a hajdúhadházi cigánysoron – ahogy arrafelé mondják, a »vasúton túl« – mélyszegénységben él.

2018.01.13 22:58:27

Ökölvívás DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Amikor külföldi edzők, sportszakemberek, sportújságírók úgy-ahogy megismerkednek a magyar sportközélettel, igen gyakran vetik fel, hogy mi egészen jellegzetes módon folyton a múltban élünk. Szerintem van erre magyarázat, mégpedig épp az, hogy végre szeretnénk megtudni, mi is történt velünk.

2017.11.26 11:40:33

Ökölvívás GY. SZABÓ CSILLA

A Bernáth fiúk már most generációk terheit cipelik a vállukon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS