NS Hosszabbítás: az eladhatatlan kazah és az örök ígéret mexikói

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.15. 20:43
null
A középsúlyban van csak kilátás érdekes és Amerikában is eladható összecsapásra (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:


Kis túlzással kietlen sivataghoz hasonlítható a nemzetközi profi boksz mezőnye. Kevés az egyéniség, egy jó párosítást is nehéz összehozni. Üdítő oázis lehet Gennagyij Golovkin és Saúl Álvarez középsúlyú összecsapása Las Vegasban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

A nehézsúlyt a brit Anthony Joshua, a félnehézsúlyt Andre Ward, a kisváltósúlyt Terence Crawford uralja. A középsúlyban van csak kilátás érdekes és Amerikában is eladható összecsapásra: a 35 éves kazah Gennagyij Gennagyjevics Golovkin (37–0–0, 33 KO-TKO) és a 27 esztendős mexikói Saúl Álvarez (49–1–1, 34) összecsapását megkülönböztetett figyelem kíséri. A tét az IBF, a WBA, a WBC és az IBO világbajnoki címe, amelyeket a kazah visz a küzdelembe.

Hogy miért is eladhatatlan a hallgatag kazah és miért maradt meg az örök ígéret szintjén a vörös mexikói, s mi köze hozzájuk ifjabb Balzsay Károlynak és a minden idők egyik leggyengébb hivatásos bokszolójának számító Balogh „Rocco” Gábornak, azt megtudhatják a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletéből. A kétoldalas összeállítást Thury Gábor és Deák Zsigmond készítette.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy...

...miért vált a magyar futballtörténelem halhatatlan szereplőjévé az epizodista, a Bükk-hegységtől körülöleltPereces. A bányásztelepülés csapatának tündérmeséjét Sinkovics Gábor eleveníti fel az NB I-ből eltűnő futballklubokról szóló sorozatunk 7. részében.

...miként él azIvkovics családKecskeméten. A férfi kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar válogatottal nyolcaddöntőbe jutó szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan és felesége, minden idők egyik legeredményesebb magyar kosárlabdázónője, Béres Tímea Milánról, Márkóról és Penge kutyáról. A kecskeméti családi házban Németh Andrea és Koncz György járt.

...miért költözött vissza 28 év után SzékelyudvarhelyreFejér-Konnert András, sokszoros román és német bajnok, veterán világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező. A Ceausescu Romániájában eredményessége ellenére folyamatosan mellőzött, disszidálása után Németországban befutott sportolóval Jakab Árpád beszélgetett.

...miért választotta példaképének Ayrton Senna isJuan Manuel Fangiót, az argentinok ötszörös világbajnok Formula–1-es klasszisát. Az El Maestro életútját a 60 éve aratott mesebeli nürburgringi győzelemmel Németh Andrea elevenítette fel.

...miért unta meg a futballt a serdülőktől az ifistákhoz lépve, és miért járt édesapjával Honvéd-meccsekre Kohánszky Rajmund. ARoyés Ádám Trió frontembere természetesen zenekaráról, a zenei trendekről és a frissen vásárolt brazil mezről is beszélt Győri Ferencnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik