New York árnyai: suttyóék összecsapnak

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 19:52
null
Malignaggi szerint Broner (szemben) eddig csak „kukásokkal és mosodásokkal” bunyózott, de majd ő megmutatja, <br />hogy csak a szája nagy (Fotó: Action Images)
Érdekes összecsapást rendeznek vasárnap hajnalban New Yorkban: Paul Malignaggi és Adrien Broner mérkőzik a Bokszvilágszövetség (WBA) váltósúlyú világbajnoki címéért. Illetve szóban már meg is mérkőztek, s abban nem volt köszönet…



Igazi surmóként viselkedett a címvédő amerikai, egyébként New York-i illetőségű Paul Malignaggi (32–4–0, 7 K. O.–T. K. O.) és kihívója, a szintén amerikai Adrien Broner (26–0–0, 22) a meccs előtti sajtótájékoztatón: csak úgy röpködtek a trágár szavak, finomabban fogalmazva az egymást becsmérlő kifejezések. Nehéz eldönteni, hogy ez melyik bokszoló sajátja, mindenesetre a másik felvette a kesztyűt – szóban legalábbis.

Broner legutóbb február 16-án bokszolt Gavin Rees ellen a Bokszvilágtanács (WBC) könnyűsúlyú világbajnoki címéért, nyert, de nem is ez a leglényegesebb, hanem az, hogy már akkor miket hablatyolt össze még az összecsapás előtt. Azt mondta, meccse alatt annyira ragyogni fog, hogy csak napszemüvegben nézzék…

De elejtett egy megjegyzést, ami elgondolkodtató volt. „Lehet, hogy nagyváltósúlyig fogok menetelni, és ott is bajnok leszek?” Nos, két súlycsoportban (kiskönnyűsúly és könnyűsúly) már világbajnok lett, vasárnap hajnalban a váltósúly következhet úgy, hogy a kisváltósúlyt kihagyta. Így két kategóriát is ugrik, ami azért rejt magában kockázatot. Korábbi ellenfele, Rees szégyennek nevezte, hogy Broner nem tisztel senkit, továbbá azt, hogy szerinte névteleneket vert meg.

Nos, ez utóbbit mostani ellenfele, a 32 éves Malignaggi is az orra alá dörgölte, mondván, hogy szemetesekkel meg mosodai melósokkal is bunyózhatna, azokat nem nehéz kiütni – ez utalás volt Broner ellenfélválasztására. Bezzeg, Malignaggi a kihívásokat kereste… Ennek ellenére a veretlen kihívó 23 évesen az új hullám egyik legígéretesebb képviselője.

A sajtótájékoztató nagy része azzal telt, hogy fejtegették, a szorítóban képletesen szólva melyikük rúgja seggbe a másikat, sőt egy mindkettőjük életében felbukkanó nőszemély is szóba került. Malignaggi fején félrecsapott baseballsapkában, Broner két kiló smukkal a nyakában alakította a suttyó család egy-egy tagját.

Amúgy szakmailag a világbajnoki címvédő úgy látja, a lábmunka döntő lehet, igaz, ezt mások is mondták egy-egy Broner elleni csatájuk előtt, eredménytelenül, illetve rájuk nézve negatív eredménnyel. Azt is tegyük hozzá, hogy Malignaggi jó bokszoló, de nem elsöprő ütőerejű.

Mindenesetre ha a meccsük is olyan felkavaró lesz, mint a sajtótájékoztató, akkor nem lesz rossz összecsapás.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik