Küzdősport: Riddick Bowe a padlón első thaiboksz-meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.15. 06:54
Az egykori vitathatatlan nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Riddick Bowe sima vereséget szenvedett az első thaiboksz-meccsén.

Riddick Bowe a hivatásos ökölvívó-pályafutása során csak egyszer kapott ki, egy legendás meccsen 1993-ban, Evander Holyfieldtől.

A 45 éves harcos pénteken a thaiföldi Pattayában lépett kötelek közé az első thaiboksz-mérkőzésén. A 136 kilóval mérlegelő korábbi klasszis bunyós muaj thai szabályrendszerben küzdött a 30 éves orosz Levgen Golovin ellen, aki a második menetre úgy szétrúgta Bowe sípcsontját, hogy az nem tudta folytatni az összecsapást. Az amerikai ötször padlózott a rövid meccs alatt.

„Ez nehezebb, mint az ökölvívás”– mondta fellépését követően Bowe, aki vélhetően azért mosolygott annyira a kamerákba, mert arra a 150 ezer dollárra gondolt, amit a ringbe lépésért kapott a thaiföldi szervezőktől. „Azért élveztem. Legközelebb jobb leszek!" – tette hozzá.

Golovin nem hitte el, és a fejét csóválta, amikor meghallotta ellenfele kijelentését, miszerint folytatja a thai bokszos „karrierjét": „Ez nagy hiba lenne. Nem neki való! Ő túl lassú és öreg ehhez a sporthoz."

A MÉRKŐZÉS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik