Boksz: Rendőrnek öltözött támadók lőttek, 10 m-re tőlem – Kovács István

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.07. 11:30
Mint megírtuk, Kovács István, korábbi profi világbajnok ökölvívó is ott volt Dublinban, a Klánok Összecsapása elnevezésű szombat esti gála előtti mérlegelésnél, amikor fegyveresek rontottak be a hotelbe, és lövöldözni kezdtek. Az olimpiai bajnok magyar ökölvívó a WBO supervisoraként volt jelen az eseményen, a történtekről az ATV-nek nyilatkozott.

„A terem hátsó részén bejött három fegyveres, s elkezdtek lövöldözni. Kiderült, hogy kerestek valakit. Az egyik főmérkőzés könnyűsúlyú ökölvívójának rokonát vették célba, akit meg is öltek, majd elmenekültek a helyszínről. Rajta kívül még ketten sérültek meg. Én háttal ültem, így nem láttam a támadókat, fel sem fogtam, mi történt. Mögöttünk tíz méterre dördült az első lövés, amit ostorcsattanásnak hallottam, csak a székborulások után egyből asszociáltunk. Eközben még javában tartott a mérlegelés, mindenki azonnal pánikszerűen kirohant a vészkijáratokon. A támadók közül hárman rendőrnek voltak beöltözve, a negyedik, egy nagydarab férfi szőke parókás nőnek. Nagyon megdöbbentő volt, azonnal úrrá lett mindenkin a pánik, ilyet még nem tapasztaltam. Azóta sem tért vissza a normális rend” – mondta Kovács István az ATV-nek. Kovács István az ATV-nek.

Az olimpiai bajnok magyar ökölvívó úgy fogalmazott, hogy a hotel az eset óta olyan, mint egy halott szálloda, lezárták a recepciót, és az étterem sem működik. A rendezvényt törölték, a tervek szerint februárban pótolják.

Mint ismert, pénteken este a WBO címmeccse előtti mérlegelésnél a dublini Regency Hotelbe fegyveresek rontottak be, és lövöldözni kezdtek. Egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik