Boksz: csalódást keltő volt a Lomacsenko–Rigondeaux csata

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 07:39
null
Rigondeaux-nak esélye sem volt ukrán riválisával szemben (Fotó: twitter.com)
Ritka az, amikor profi ökölvívásban a The Ring magazinnál vezetett, súlycsoportoktól független rangsor első tíz helyezettje közül ketten csapnak össze, ráadásul két, az amatőrök között egyaránt kétszeres olimpiai bajnok. Ez volt a helyzet szombat éjjel New Yorkban, a Madison Square Gardenben, ahol a meccs előtt még veretlen, kubai Guillermo Rigondeaux és az ukrán Vaszil Lomacsenko csapott össze a Bokszvilágszervezet (WBO) kiskönnyűsúlyú világbajnoki övéért.

 

A súlycsoportoktól független rangsorban 3. Lomacsenko (10–1, 8 KO/TKO) és 4. Rigondeaux (17 győzelem–1 vereség – 0 döntetlen – 1 no cont.) csatája nem azt a nagy ütközetet hozta, amit sokan talán vártak a bokszrajongók közül. A kubainak ugyanis a 6. menetben fel kellett adnia a küzdelmet sérülés miatt. Elmondása szerint a 2. menetben megsérült a keze, és úgy érezte, el is tört.

Nem lehet tudni, hogy ez valójában mennyire befolyásolta a bunyóban, de a beszámolók szerint ezúttal nem működött a védekezése, ami az ő egyik nagy erőssége, és Bob Arum promóter szerint, ha a 37 éves Rigondeaux nem adja fel a meccset, akkor csak idő kérdése lett volna, hogy Lomacsenko mikor küldi padlóra, mert a kubainak nem volt válasza Lomacsenko támadásaira.

A 29 éves ukrán sorozatban negyedszer nyert úgy, hogy az ellenfele feladta a küzdelmet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik